Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schmiedlová nestačila na Španielku Muguruzovú

Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová prehrala v piatkovom stretnutí 3. kola dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži (25. mája - 8. júna, celková dotácia 25 018 900 eur, antuka) so Španielkou Garbine Muguruzovou-Blancovou za 91 minút 2:6, 4:6.

30.05.2014 17:58
Karolína Schmiedlová Foto: ,
Karolína Schmiedlová na Roland Garros.
debata

Nerevanšovala sa jej za nezdar dvakrát 3:6 z 2. kola rovnako prestížnych januárových melbournských Australian Open. Odnáša si prémiu 72 000 eur brutto a 130 bodov do renkingu. Na Top 50 si ešte musí počkať.

Devätnásťročná Košičanka Karolína Schmiedlová bola takto ďaleko na úrovni veľkej štvorky premiérovo v kariére. Zverenkyňa Milana Martinca v rámci programu NTC, aktuálne 56. v počítačovom poradí, vlani na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska ako kvalifikantka vyradila v 1. kole „main draw“ Belgičanku Yaninu Wickmayerovú a potom nestačila na Američanku Jamie Hamptonovú. V Paríži bola vo finále dvojhry junioriek 2012, prehrala v ňom s Nemkou Annikou Beckovou.

Fedcupová reprezentantka SR „Kajka“ Schmiedlová do tohto dňa uspela v 11 z ostatných 12 vystúpení. Získala trofej na Empire Slovak Open v Trnave a následne bola vo finále ešte významnejšieho podujatia ITF v Prahe.

Muguruzová-Blancová sa v osemfinálovom 4. kole singlovej súťaže žien pri Buloňskom lesíku stretne s postupujúcou zo zápasu Pauline Parmentierová (Fr.) – Mona Barthelová (Nem.). V osemfinále bola aj na začiatku sezóny na južnej pologuli.

Dvojhra žien – 3. kolo:
Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.) – Karolína Schmiedlová (SR) 6:2, 6:4

Premožiteľka americkej bývalej jednotky svetového rebríčka Venus Williamsovej z 2. kola Schmiedlová nezačala proti o rok staršej rodáčka z venezuelského Caracasu Muguruzovej-Blancovej (35.), ktorá predtým vyradila terajšiu líderku renkingu WTA Serenu Williamsovú z USA, dobre: inkasovala brejk. Okamžite síce odpovedala na príjem, ale v tretej hre znova prišla o servis. Navyše, súperka pridala brejkovú „poistku“ na 5:2 (na nulu) a potom sa v pohode dopodávala k zisku úvodnej časti – od stavu 40:0 premenila druhý setbal.

Navyše, Španielka okamžite dosiahla brejk na 1:0 v druhom dejstve. Slovenka – už po krátkej dažďom vynútenej prestávke – odolala zhodne dvom brejkbalom v rade v treťom a piatom geme, v šiestom však sama nezužitkovala dve šance na návrat do tohto dejstva. Porovnateľne ju mohlo mrzieť, že v ôsmej hre znova neťažila z náskoku 40:15 na príjme – 3:5. Schmiedlová ešte znížila na 4:5, ale Muguruzová-Blancová si už udržala podanie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Karolína Schmiedlová #Roland Garros