Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kližan sa predstaví na Roland Garros, ako posledný sa zmestil nad čiaru

Slovenský tenista Martin Kližan, aktuálne 102. vo svetovom rebríčku ATP, sa ako posledný zmestil nad čiaru hlavnej súťaže dvojhry mužov na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži (25. mája - 8. júna).

16.04.2014 19:56
Martin Kližan Foto:
Martin Kližan.
debata

Zo Slovákov je „in“ aj Lukáš Lacko (98. v počítačovom poradí). Do kvalifikácie, ktorá má uzávierku o dva týždne, renkingovo nepochybne smerujú Andrej Martin a Norbert Gombos, so solídnou šancou zmestiť sa je aj Miloslav Mečíř mladší.

U Sloveniek bol vopred jasné, že vzhľadom na postavenie vo svetovom rebríčku WTA k 14. aprílu budú mať právo na štart priamo v hlavnej singlovej súťaži Dominika Cibulková (10.), Daniela Hantuchová (30.), Magdaléna Rybáriková (38.), Jana Čepelová (52.) a Karolína Schmiedlová (68.). Kvalifikáciu si určite bude môcť zahrať Kristína Kučová, s neveľkou šancou je Michaela Hončová.

Medzi mužmi využili tzv. chránený renking Uruguajčan Pablo Cuevas a Estónec Jürgen Zopp. K 104 akceptovaným hráčom pribudnú 8 držitelia voľnej karty a 16 kvalifikanti. U žien sa z oprávnených neprihlásili Američanky Jamie Hamptonová a Bethanie Matteková-Sandsová a kazašská reprezentantka Galina Voskobojevová.

Chránený renking zužitkovala Češka Iveta Melzerová. Čiara je pod Luxemburčankou Mandy Minellovou, 110. v hodnotení. K 108 tenistkám sa pridá 8 hráčok s „wild card“ a tucet kvalifikantiek.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan #Roland Garros