Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federer pomstil Wawrinku a v Indian Wells je v semifinále

Bývalý prvý hráč sveta Roger Federer ani vo štvrtom zápase na tenisovom turnaji v Indian Wells nestratil set a po víťazstve nad dvojmetrovým Juhoafričanom Kevinom Andersonom je v semifinále.

14.03.2014 10:11
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer.
debata

Siedmy nasadený Švajčiar vo štvrtok vyhral 7:5, 6:1 a čaká ho Ukrajinec Alexandr Dolgopolov, ktorý vyradil už niekoľko favoritov vrátane svetovej jednotky Španiela Rafaela Nadala.

Federer usiluje v Indian Wells o piaty titul. S Andersonom sa preťahoval do stavu 5:6 v prvom sete, potom grandslamový rekordér zobral súperovi čistou hrou prvýkrát v zápase servis. Druhý set už bol jasnou záležitosťou a Federer pomstil kamaráta a svojho deblového partnera Stanislasa Wawrinku, ktorý v predchádzajúcom kole na Andersonovi stroskotal.

„Prvý set bol hrozne dôležitý, potom sa mi hneď podaril brejk. Double brejk už bol bonus a od tej chvíle to bolo v podstate doma,“ povedal Federer. Dolgopolov získal ďalší cenný skalp víťazstvom nad turnajovú desiatkou Kanaďanom Milosom Raonicom 6:3, 6:4 a vo svetovom rebríčku si v pondelok polepší na 23. miesto.

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Indian Wells