Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čepelová má piaty titul, po viac ako dvoch rokoch

Slovenská tenistka Jana Čepelová získala svoj piaty seniorský titul vo dvojhre na úrovni Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF), prvý po viac ako dvoch rokoch.

16.11.2013 15:53
Jana Čepelová Foto: ,
Jana Čepelová.
debata

Ako nasadená jednotka zvíťazila v sobotňajšom finále singlovej súťaže na turnaji ITF Al Habtoor Tennis Challenge v Dubaji v SAE (dotácia 75 000 USD, tvrdý povrch vonku) nad skúsenou 31-ročnou Taliankou Mariou-Elenou Camerinovou suverénne 6:1, 6:2. Niekdajšej 41. hráčke svetového rebríčka Camerinovej (teraz 235. pozícia) sa revanšovala za prehru 6:7 (2), 3:6, ktorú inkasovala v apríli na antuke v poľských Katoviciach.

Zverenkyňa Martina Zathureckého Čepelová sa dosiaľ naposledy na podujatí ITF radovala v auguste 2011 na „25-ke“ v Prahe. Medzičasom štartovala prevažne na hlavnej profesionálnej úrovni WTA.

Dvadsaťročná Košičanka figuruje na 93. priečke v hodnotení, už bola aj na 61. stupienku. Od augustovej prehry v 1. kole newyorských grandslamových US Open s Taliankou Camilou Giorgiovou hrala pre problémy s chrbtom iba na dvoch turnajoch pred dubajským. Minulý týždeň podľahla v osemfinálovom 2. kole dvojhry na podujatí ITF v Istanbule Chorvátke Ane Vrljičovej 6:2, 6:7 (4), 6:7 (3).

„Som veľmi rada, že sa mi to dnes podarilo ‚doklepnúť‘ a zvíťaziť, bolo to ťažké. Bola som totiž fyzicky vyčerpaná po piatkovom náročnom zápase. Chcem sa podeliť o výhru najmä s trénerom Martinom Zathureckým a fyzioterapeutom Zdenkom Ďurišom, ktorí odviedli super robotu, za čo im ďakujem. Nemenej všetkým, ktorí mi verili a pomáhali, aby som bola čo najrýchlejšie fit. Veľká vďaka za podporu patrí aj rodičom a celej mojej rodine. Nebolo to jednoduché obdobie, keď som nemohla hrať vinou chrbta, ale zvládli sme to,“ uviedla Jana Čepelová a dodala: „Bol to môj posledný tohtoročný turnaj. Najbližším programom je kondičné sústredenie v Tatrách.“

Dvojhra – finále:
Jana Čepelová (SR-1) – Maria-Elena Camerinová (Tal.) 6:1, 6:2

debata chyba
Viac na túto tému: #Čepelová #Dubaj #ITF #piaty triumf