Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prekvapený futbalista. Na mobil mu zavolala Venus Wiliamsová

Americká tenistka Venus Williamsová po diagnostikovaní autoimunitného ochorenia konzultovala svoj stav s írskym futbalistom Stephenom McPhailom.

30.09.2013 13:25
venus williamsova Foto:
Venus Williamsová.
debata

„Ona je podľa mojich poznatkov jediný ďalší vrcholový športovec na svete, ktorý takisto ako ja trpí Sjögrenovým syndrómom. Jedného dňa mi zazvonil telefón a na druhej strane linky bola Venus. Bol to trochu šok hovoriť s takou superhviezdou, hoci som vedel, že kontaktovala môjho agenta. Rozprávali sme sa viac ako hodinu, vymenili sme si skúsenosti s touto chorobou. Našťastie, obaja sme aj s odstupom času na tom dobre, pokračujeme v našich kariérach. Mam odložené jej povzbudzujúce sms-ky. Ona zjavne tvrdo bojovala o návrat do súťažného diania, pridružili sa jej k tomu aj ťažkosti s chrbticou. Považujem ju za superženu a zároveň sa mi s ňou príjemne komunikuje. Je fakt dobrá, pomáha mi ísť ďalej,“ vyhlásil pre Yorkshire Post 33-ročný stredopoliar anglického Sheffieldu Wednesday McPhail.

Futbalista sa dočkal aj priamej pomoci od slávnej tenistky: „Pred nejakými 18 mesiacmi som bol na tom naozaj zle. Stále som sa rúcal, nebol som to ja. Choroba ma zmáhala, schudol som približne sedem kíl. Venus ma dala dokopy s lekárom v Los Angeles, odletel som tam na niekoľko týždňov aj s fyzioterapeutom. Zásluhou tohto pobytu a nasadenej liečby, pri ktorej zotrvávam dosiaľ, prejavy choroby ustúpili a dalo mi to šancu viesť každodenný normálny život.“

debata chyba
Viac na túto tému: #venus williamsová #mcphail