Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schiavoneová schytala kanára, ale aj tak mala veľkú radosť

Talianska tenistka Francesca Schiavoneová schytala na US Open výprask od svetovej jednotky Sereny Williamsovej. Bývalá víťazka French Open uhrala proti Američanke v 1. kole len jednu hru a aj z tej mala radosť.

27.08.2013 09:12
Francesca Schiavoneová Foto: ,
Francesca Schiavoneová odvracia loptu od Seren Williamsovej.
debata

„Prvýkrát v živote som cítila nadšenie hoci z jediného vyhraného geme v stretnutí. Bolo naozaj moc, moc fajn tú hru získať,“ povedala Schiavoneová, ktorá s najväčšou favoritkou posledného grandslamu sezóny prehrala 0:6, 1:6.

Schiavoneová, ktorá spolupracuje s Petrom Lundgrenom, jedným z bývalých koučov Švajčiara Rogera Federera, v stretnutí stratila prvých desať hier. Willimasová hrala takmer dokonale, urobila len osem chýb a súperku jasne prehrala.

„Bolo to ťažké, veľmi ťažké,“ povedala Schiavoneová. Víťazka antukového Roland Garros 2010 si za stavu 0:6 a 0:2 pri brejkbale nešťastne oprela hlavu o zberača lôpt. Keď o hru prišla, počas pauzy zdvihla ruky k nebu a zvolala: „Čo proti nej mám robiť?“

Jedinú hru vybojovala Schiavoneová až po viac než päťdesiatich minútach zápasu vďaka víťaznemu voleju. Usmiala sa a radostne hodila raketu smerom k lavičke.

Serena Williamsová dostala po zápase od talianskeho novinára otázku, či naozaj chcela Schiavoneovej uštedriť dvoch „kanárov“. Američanka sa škodoradostne usmiala a odvetila: „Nie, to som nechcela. Len som sa sústredila, pretože hrať s bývalou grandslamovu víťazkou prvé kolo je ťažký žreb a tak som sa snažila hrať super.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Francesca Schiavoneová