Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Už všetci tenisti poznajú súperov na US Open, pribudol i Martin

Už všetci siedmi slovenskí tenisti poznajú súperov v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry mužov a žien na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku, ktorý sa začína už v pondelok 26. augusta.

24.08.2013 10:38 , aktualizované: 11:27
martin klizan Foto: ,
Martin Kližan sa v 1. kole stretne s domácim Donaldom Youngom.
debata

Počet slovenských tenistov napokon nečakane rozšíril Andrej Martin na osem. V piatkovom finálovom kole kvalifikácie síce neuspel s Francúzom Florentom Serrom v ich druhom vzájomnom dueli za 61 minút 1:6, 3:6, ale napokon sa dostal do hlavnej súťaže ako ‚lucky loser‘. Po aktualizovaní štartovej listiny a odhláseniach niektorých hráčov sa jeho meno objavilo v pavúku. Pri premiére v hlavnej singlovej súťaži na niektorom z grandslamových turnajov nastúpi proti Kazachovi Michailovi Kukuškinovi, ktorý postúpil z kvalifikácie.

V mužskej dvojhre vyzvú Martina Kližana i Lukáša Lacka kvalifikanti. Kližan nastúpi proti Donaldovi Youngovi z USA, Lacka čaká Ind Domdev Devvarman. V ženskej dvojhre na úvod nastúpi turnajová dvadsaťdeviatka Magdaléna Rybáriková proti úspešnej kvalifikantke Rakúšanke Patrici Mayrovej-Achleitnerovej, na Janu Čepelovú čaká ďalšia hráčka s troma zápasmi v nohách Camila Giorgiová z Talianska.

Už vo štvrtok pri žrebe spoznali súperov zvyšné tri slovenské zástupkyne na US Open. Dominika Cibulková nasadená ako sedemnásta začne proti Ukrajine Eline Svitolinovej, Daniela Hantuchová sa stretne s domácou Mariou Sanchezovou a Karolína Schmiedlová si v 1. kole zmeria sily so Švajčiarkou Stefanie Vögeleovou.

Rybáriková sa ani pri premiérovom zaradení medzi nasadené hráčky na grandslamovej úrovni nezbavila svojej povestnej smoly pri žrebe vrcholných podujatí. Vopred vedela, že s renkingovo vyššie postavenou súperkou sa môže stretnúť najskôr v 3. kole. Ak vyhrá dva duely, potom by ju mohla medzi najlepšími 32 čakať domáca obhajkyňa titulu a jednotka svetového rebríčka Serena Williamsová. Američanka bude v 1. kole hrať s inou šampiónkou z Majors, Taliankou Francescou Schiavoneovou.

Súperi slovenských tenistov v 1. kole US Open:

MUŽI:
Martin Kližan (SR) – Donald Young (USA)
Lukáš Lacko (SR) – Domdev Devvarman (India)
Andrej Martin (SR) – Michail Kukuškin (Kaz.)

ŽENY:
Dominika Cibulková (SR-17) – Elina Svitolinová (Ukr.)
Magdaléna Rybáriková (SR-29) – Patricia Mayrová-Achleitnerová (Rak.)
Daniela Hantuchová (SR) – Maria Sanchezová (USA)
Jana Čepelová (SR) – Camila Giorgiová (Tal.)
Karolína Schmiedlová (SR) – Stefanie Vögeleová (Švaj.)

debata chyba
Viac na túto tému: #slováci #US Open #súperi #1. kolo