Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Narastajú obavy z terorizmu? Prezident Macron pripustil náhradný plán na otvorenie OH v Paríži

Francúzsky prezident Emmanuel Macron uviedol, že parížsky organizátori majú náhradný plán pre slávnostné otvorenie olympijských hier.

21.12.2023 13:21
Emmanuel Macron Foto:
Emmanuel Macron.
debata (1)

Pôvodný plán organizátorov počíta s otvorením v centre mesta s defilé výprav na lodiach na Seine, informovala agentúra SID.

Ministerka športu Amélie Oudeaová-Casteraová pritom po nedávnom teroristickom útoku u Eiffelovej veže, pri ktorom bol zavraždený nemecký turista, vyhlásila, že žiadny plán B neexistuje.

„Je to udalosť, ktorá vyžaduje tie najprísnejšie bezpečnostné štandardy. Preto počítame so všetkými možnými scenármi, ktorým sa prispôsobíme,“ uviedol v stredu Macron. Ja ale dúfam, že náš sen o pôvodnom pláne vydrží až do konca," dodal.

Macron Čítajte viac Niektoré krajiny príchod Rusov do Paríža poburuje, no Francúzi to nie sú. Riešia úplne iné veci

Slávnostné otvorenie olympijských hier 2024 sa uskutoční 26. júla. Na šesťkilometrovej trase po Seine by sa malo vydať približne 160 lodí. Na brehoch rieky sa očakávajú stovky tisíc fanúšikov.

V plánoch pre unikátne otvorenie, ktoré má byť po prvýkrát v histórii mimo štadióna, figuruje aj nábrežie, kde začiatkom decembra zaútočil Francúz hlásiaci sa k teroristickej organizácii Islamský štát.

Exoti na zimných olympijských hrách Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Jamajský štvorbob
Na ZOH 1988 v Calgary sa...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Emmanuel Macron #OH v Paríži 2024