Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vodca na veľkoplošnej obrazovke. Fotka Hitlera spôsobila škandál v americkom futbale

Nevídaná vec sa udiala pred zápasom vysokoškolskej ligy amerického futbalu v USA na štadióne Michiganu Spartans. Na veľkoplošnej obrazovke sa totiž objavila postava Adolfa Hitlera.

24.10.2023 07:50
815812130 Foto:
Fanúšikov v USA pobúrila fotka nacistického vodcu Adolfa Hitlera na veľkoplošnej obrazovke.
debata

Prešľap domáceho tímu z Michigan State University pohoršil väčšinu prítomných divákov a prestížna univerzita sa musela okamžite ospravedlniť.

Pred aj počas športových podujatí v USA býva zvykom, že je pre fanúšikov pripravený zábavný program, aby im skrátil chvíle čakania na zápasové diania. Tentokrát sa na veľkoplošnej obrazovke odohrával kvíz s otázkami a jedna z nich bola prinajmenšom kontroverzná.

kolaz Čítajte viac Výhľad na pláž v Los Angeles, nápadné detaily. Gáborík predáva honosné sídlo v Kalifornii za milióny dolárov

„V akej krajine sa narodil Adolf Hitler?“, bola kvízová otázka. Po niekoľkých sekundách, ktoré mali priaznivci na rozmyslenie, sa na obrazovke ukázala správna odpoveď aj s portrétom nacistického vodcu.

„Michigan State University si je vedomá toho, že pred začiatkom zápasu bol na video tabuli zobrazený nevhodný obsah z tretieho zdroja,“ informovala vo vyhlásení vysoká škola.

„Hlboko ľutujeme incidentu, pretože nezastupuje hodnoty nášho futbalového programu alebo univerzity,“ kajal sa po prešľape organizátor.

804740547 Čítajte viac Stávková kancelária pobúrila. Výročie pádu dvojičiek zneužila na marketingovú ponuku

Univerzita potvrdila, že v budúcnosti nebude používate zdroje z tretej strany a zavedie aj prísnejšie postupy pri preverovaní a schvaľovaní všetkého obsahu na veľkoplošnej obrazovke," dodal hovorca MSU.

Zamestnanec, ktorý sa o obrazovku staral, bol zo svojej funkcie suspendovaný. Plat mu bude poskytovaný až do ukončenia vyšetrovania. Športový riaditeľ MSU uviedol, že si video vopred nikto nepozrel a preto sa na obrazovke objavilo. Dodal, že antisemitizmus musí byť zo spoločnosti navždy odstránený.

A dalo by sa dodať, že aký začiatok podujatia, taký koniec. Michigan Spartans totiž proti svojmu rivalom z rovnakého štátu utŕžili debakel 0:49 a prežívajú jeden z najhorších štartov do novej sezóny.

Škandály na Superbowle Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Počas vystúpenia na Superbowle v roku 2004...
debata chyba
Viac na túto tému: #Adolf Hitler #americký futbal #Michigan State University #Michigan Spartans