Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stávková kancelária pobúrila. Výročie pádu dvojičiek zneužila na marketingovú ponuku

Americká stávková spoločnosť DraftKings sa ospravedlnila za zneužitie spomienky na teroristický útok v New Yorku z 11. septembra 2001 na propagáciu svojich služieb.

12.09.2023 14:47
804740547 Foto:
Američania si každoročne pád budov Svetového obchodného centra pripomínajú vysvietením miesta, na ktorých stáli.
debata

Bostonská firma dala tipérom špeciálnu ponuku na zápasy newyorských tímov amerického futbalu a bejzbalu Yankees, Mets a Jets s názvom „Nikdy nezabudneme“, čím pobúrila verejnosť.

Po množstve negatívnych ohlasov na sociálnych sieťach spoločnosť stiahla ponuku. Nie je však známe, koľko ľudí stihlo podať stávky a či zostali v platnosti.

Filip Minařík Čítajte viac Mal poliať auto benzínom a upáliť sa v ňom. Hororové detaily smrti najlepšieho džokeja u susedov

„Úprimne sa ospravedlňujeme za ponuku, ktorá súvisela so spomienkou na 11. september. Rešpektujeme význam tohto dňa pre našu krajinu a najmä pre rodiny, ktorých vtedajšie udalosti priamo zasiahli,“ uviedla spoločnosť DraftKings v oficiálnom stanovisku.

Voči spomenutej ponuke sa ohradil aj šéf organizácie 9/11 Justice, ktorá združuje pozostalých po obetiach útokov spred 22 rokov.

Kota Ikaraši. Čítajte viac Desivá nehoda počas pretekov. Čelnú zrážku s autom neprežil talentovaný cyklista

„Je hanebné využiť národnú tragédiu na propagáciu biznisu. Potrebujeme zodpovednosť, spravodlivosť a uzavretie celej záležitosti, nie sebeckosť a nehanebnú reklamu,“ vyhlásil Brett Eagleson, ktorý prišiel o otca pri zrútení Svetového obchodného centra. Celkovo zomrelo takmer tritisíc ľudí.

Spoločnosť DraftKings patrí medzi najväčšie stávkové spoločnosti v USA, tipovanie športových podujatí je v krajine oficiálne povolené od roku 2018. Špeciálne výhodné sú pre spoločnosti ponukové balíčky, v ktorých je zahrnutých viacero zápasov.

Najpopulárnejší športovci všetkých čias Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Veľkosť športovca ani jeho popularita sa nedajú...
debata chyba
Viac na túto tému: #pád Dvojičiek #11. september 2001