Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Emotívna lyžiarska legenda: Nemôžem tomu uveriť! Mazeová ukázala ničivú silu prírody

Dvojnásobná olympijská víťazka a štvornásobná majsterka sveta v lyžovaní Tina Mazeová zverejnila video, ktoré ukazuje ničivé záplavy v Slovinsku.

09.08.2023 08:50
1 maze Foto:
Tina Mazeová.
debata (1)

Víťazka veľkého krištáľového glóbusu za celkový triumf vo Svetovom pohári z roku 2013 neskrývala zdesenie z ničivých záplav vo svojej vlasti. „Nemôžem uveriť tomu, čo sa práve teraz deje v Slovinsku,“ napísala Mazeová v príspevku na sociálnych sieťach.

A pridala aj video, ktoré naplno ukazuje ničivú silu prírody v jej rodnom meste Črna na Koroškem, ktoré patrilo medzi najviac postihnuté rozsiahlymi záplavami. Pozrite si ho:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tina Maze (@tinamaze83)

Na miestach, ktoré v uplynulých dňoch postihli katastrofálne povodne, sa už odstraňujú následky. Problémy s pitnou vodou a neprejazdné cesty sú naďalej v Korutánsku aj v SAvinjskom regióne.

Pred štyrmi dňami upozornila Mazeová na to, že v Črne nie je signál a nemôže sa nikomu dovolať. V tom čase už bolo mesto bez vody a elektriny. A po niekoľkých dňoch, keď sa začalo z odstraňovaním následkov, sa opäť ozvala.

Tacen Čítajte viac Srdce olympijského víťaza je zlomené. Povodne zničili aj vychýrený areál, škody rátajú v miliónoch

V emotívnom príspevku poznamenala, že základná infraštruktúra v jej rodnom meste bola zničená a že mnoho domov a podnikov bolo zaplavených. Zároveň poďakovala všetkým miestnym, hasičom, vojakom a obyvateľom, ktorí pomáhajú v teréne.

„Verím, že duch mesta zostáva nezlomný a jednota je silnejšia, než kedykoľvek predtým,“ napísala Slovinka. Zároveň zverejnila číslo účtu, ktoré zriadilo mesto za účelom finančnej zbierky, ktorá má pomôcť všetkým dotknutým.

Najlepšie lyžiarky poslednej dekády Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Marie-Michele Gagnonová - Kanada, 3 002...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovinsko #záplavy #Tina Mazeová #alpské lyžovanie