Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

„Ženám stačí poznať tri noty.“ Komentátori verejnoprávnej televízie si v priamom prenose zavarili

Komentátori talianskej verejnoprávnej televízie RAI čelia disciplinárnemu konaniu za to, že sa počas priameho prenosu zo súťaží v umeleckom plávaní na majstrovstvách sveta v plaveckých športoch v japonskej Fukuoke dopustili prejavov sexizmu a rasizmu.

18.07.2023 17:21
Maia Biginelliová Foto: ,
Talianska reprezentantka v skokoch do vody Maia Biginelliová. Jej krajania sa postarali o škandál.
debata (6)

Športový komentátor Lorenzo Leonarduzzi a jeho spolukomentátor Massimiliano Mazzucchi sa počas súťaže žien v umeleckom plávaní prezentovali sexistickými narážkami na adresu športovkýň a počas mužskej súťaže rasovo urážali plavcov.

Mazzucchi je pritom niekdajší reprezentant Talianska v plávaní, zúčastnil sa aj na dvoch olympiádach.

Televízia RAI dostala počas spomenutých prenosov viacero sťažností od divákov na nevhodné správanie sa komentátorov. Výkonný riaditeľ televízie Roberto Sergio už oboch poslal z dejiska šampionátu domov a začal voči nim disciplinárne konanie.

morinho22 1671287067 Čítajte aj Zdesenie v Nemecku: Pred finále Bundesligy zomrel na infarkt populárny komentátor

Euronews priniesol prepis častí komentárov. „Máme tu súťažiacu Harperovú. Hrá na harfu. Ako hráte na harfe? Musíte sa jej dotknúť? Musíte ju stisnúť,“ uviedol Mazzucchi.

Jeden z komentátorov potom povedal „si-la-do“ odkazujúc na hudobné noty, ale aj slang pre sexuálne žiadostivú ženu.

„To je výhoda, ktorú majú ženy oproti mužom. Ženám stačí poznať tri noty,“ doplnil druhý. Leonarduzzi sa pokúsil od týchto poznámok dištancovať a pre taliansky denník Corriere della Sera sa vyjadril, že tieto slová nevyriekol on.

Yannick Hanfmann Čítajte aj Panebože, žasol komentátor a diváci sa nahlas smiali. Nevídané zmätkovanie elitného tenistu baví internet

Keď sa na pódium postavila skokanka do vody z Holandska, jeden z komentátorov uviedol: „Holandskí skokani sú takí veľkí. Podobne ako naša Vittoriosová. Tá je teda veľká. Tak či onak, v posteli sú všetky rovnaké,“ reagoval ďalší z talianskeho dua.

Vtipy pokračovali aj na adresu Číňanov napodobňovaním ich prízvuku v taliančine.

S menom Leonarduzziho sa spája viacero kontroverzií, sexistický vtip utrúsil aj pred troma rokmi pri priezvisku estónskeho jazdca rely, dva roky predtým ho RAI pokarhala za príspevok na facebooku, v ktorom gratuloval Adolfovi Hitlerovi k narodeninám.

Najlepšie zarábajúci športovci v uplynulom roku Fotogaléria - 51 fotiek Všetky fotky
V top päťdesiatke najbohatších športovcov v...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Skoky do vody #plávanie #rasizmus #sexizmus