Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Od Tatier k Dunaju - úsek 6: Liptovská Osada - Vyšná Revúca

Od odovzdávky sa pokračuje cez Liptovskú Osadu až k hlavnej ceste na Donovaly. Pokračovať na smer Nižná Revúca. Cez Nižnú Revúcu stále po hlavnej ceste do Liptovských Revúc. Cez obec stále po hlavnej ceste do Vyšných Revúc.Vo Vyšnej Revúcej pri pohostinstve odbočka vľavo na starý Šturec kde sa nachádza odovzdávka.

20.07.2023 10:47
usek 6 Liptovska osada - Vysna Revuca
debata

Popis pre bežca

Od odovzdávky pokračovať 200 m cez Liptovskú Osadu až k hlavnej ceste na Donovaly, beží sa vľavo. Na križovatke doľava, po chodníku na ľavej strane cesty na Donovaly asi 250 m k prechodu pre chodcov. Prebehnúť cez priechod na druhú stranu cesty a pokračovať odbočkou smer Nižná Revúca. Cez Nižnú Revúcu stále po hlavnej ceste do Liptovských Revúc, mierne stúpanie je počas celého úseku. Cez obec stále po hlavnej ceste do Vyšných Revúc. Vo Vyšnej Revúcej pri pohostinstve odbočka vľavo (9,7 km) na starý Šturec a po prechode cez potok je odovzdávka.

Informácie pre motorové vozidlá

Priestor pre vozidlá v blízkosti odovzdávky je limitovaný, preto na tomto úseku platí špeciálny režim pre motorové vozidlá. Motorové vozidlo tímu, ktoré ide k odovzdávke, musí mať pri sebe kartičku na oprávnenie vjazdu, ktorá je súčasťou štartového balíčka. Kartička je prenosná medzi vozidlami daného tímu a spôsob odovzdania kartičky medzi vozidlami je na logistike každého tímu. Na odovzdávke je zakázané státie motorových vozidiel a v blízkosti odovzdávky platí zákaz zastavenia. Dodržiavanie zákazov státia a zastavenia bude kontrolovať polícia. Vozidlo č. 2, ktoré preberá na odovzdávke funkciu bežiaceho, po príchode k odovzdávke vyloží bežca, ktorý má prebrať štafetu, a bez státia odchádza. Bežec č. 7 čaká na prevzatie štafety bez vozidla, preto si načasujte jeho vyloženie tak, aby zbytočne dlho nestál na odovzdávke. Nezabudnite, že na príjazd k odovzdávke je potrebné mať vo vozidle kartičku oprávňujúcu k vjazdu, ktorú po vyložení bežca odovzdajte vozidlu č. 1 (napr. na parkovisku pri vleku alebo v obci Liptovská Osada). „Bežiace“ vozidlo ide po rovnakej trase ako bežec, ale len po záchytné parkovisko pod lyžiarskym vlekom, kde musí počkať na prebehnutie bežca. Bežca môžete sledovať cez GPS tracking, alebo môžete na ceste, pri odbočke k vleku, nechať jedného člena posádky, ktorý vás bude informovať o prebehnutí bežca. Následne sa môžete s autom presunúť k odovzdávke, kde bežca č. 6 naložíte a bez státia odchádzate. Nezabudnite, že na príjazd k odovzdávke je potrebné mať vo vozidle kartičku oprávňujúcu k vjazdu, ktorú si musíte prebrať od vozidla č. 2. Pokiaľ sa vo vašom tíme na odovzdávke č. 6 nestriedajú vozidlá, môže „bežiace“ vozidlo zo záchytného parkoviska pri lyžiarskom vleku vyraziť v predstihu, aby vozidlo počkalo bežca už na odovzdávke, tak ako aj na iných úsekoch. Vozidlo, ktoré následne pôjde vyzdvihnúť bežca č. 7 sa musí zastaviť na záchytnom parkovisku na Donovaloch. Po informácii, že sa už uskutočnila odovzdávka štafety na odovzdávke č. 6, bude vozidlo označené nálepkou na povolenie vjazdu k odovzdávke č. 7.

Zaujímavosti z okolia

V obci Liptovské Revúce to žije behom! Pokiaľ by ste mali chuť sa sem po behu Od Tatier k Dunaju vrátiť, tak v sobotu 26.8. tu organizujú podujatie Vertikal Ploská, na ktoré vás srdečne pozývajú.

debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž #Od Tatier k Dunaju