Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pocta pre Bartekovú. Šéf Medzinárodného olympijského výboru na Slovenku ukázal prstom

Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach nominoval slovenskú strelkyňu Danku Bartekovú do komisie pre budúcich hostiteľov ZOH.

04.07.2023 13:26
Danka Barteková Foto: ,
Danka Barteková.
debata

Ako zástupkyňa národných olympijských výborov (NOV) nahradí generálnu sekretárku celosvetovej Asociácie NOV Gunillu Lindbergovú. Informovala o tom webstránka olympic.sk.

Barteková je členka MOV na Slovensku a v minulosti bola podpredsedníčka pre zimné olympijské hry mládeže (ZOHM) 2020 v Lausanne.

„Prezident Bach mi s touto ponukou zatelefonoval počas Európskych hier v Krakove. Bola som vtedy na zápase nášho stolnotenisového družstva, ale hneď som súhlasila,“ povedala Barteková, ktorá je aj viceprezidentkou Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV).

Danka Barteková Čítajte viac Bartekovej hetrik v Larnake. Slovenka dominovala vo Svetovom pohári

"Musím povedať, že pôsobenie v koordinačných komisiách MOV – či už pre ZOHM v Lausanne alebo OHM 2018 v Buenos Aires ma veľmi bavilo a prinieslo mi skvelé zážitky. Na pôsobenie v komisii pre budúcich hostiteľov ZOH sa veľmi teším,“ doplnila.

Slovenka pôsobí v MOV takmer 10 rokov a má niekoľko skúsenosti z rôznych komisií tohto výboru. Jedným z potenciálnych kandidátov na usporiadanie ZOH v roku 2030 je Štokholm, preto sa Lindbergová ako Švédka vzhľadom na možný konflikt záujmov členstva v komisii vzdala.

Krásne slovenské športovkyne Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Reprezentujú Slovensko v tenise, volejbale,...
debata chyba
Viac na túto tému: #Danka Barteková #Thomas Bach #Medzinárodný olympijský výbor