Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bartekovej hetrik v Larnake. Slovenka dominovala vo Svetovom pohári

Slovenská strelkyňa Danka Barteková triumfovala na podujatí SP v cyperskej Larnake v skeete žien. Po víťazstve v kvalifikácii a semifinále zvládla najlepšie aj finálový súboj a dominovala tak vo všetkých troch fázach súťaže.

28.03.2023 16:45 , aktualizované: 17:39
Danka Barteková Foto:
Danka Barteková.
debata

Vo finále trafila Barteková 35 zo 40 terčov a zdolala Číňanku Jinmei Gaovú (30). Bronzovú priečku obsadila Francisca Crovettová Chadidová z Čile (25).

Slovenská reprezentantka viedla pred záverečnými štyrmi terčmi v súboji s Číňankou o dva body. Tridsaťosemročná Slovenka streľbu zvládla, zostrelila tri zo štyroch zostávajúcich „holubov“, kým jej súperka ani jeden, a zaslúžene brala triumf.

Danka Barteková Čítajte viac Barteková si na ME vystrieľala bronz. Tesne jej ušla miestenka v Paríži

Bronzová medailistka z OH 2012 tak vylepšila umiestnenie z minulého roka, keď v cyperskej Nikózii obsadila druhé miesto.

„Bolo to veľmi náročné finále vo veterných podmienkach. Som naozaj nadšená, pretože včera ráno som neverila, že budem strieľať. Ak mám byť úprimná, počas súťaže som trochu trpela. Mala som problémy s ramenom, diagnóza znela zápal. Som veľmi vďačná fyzioterapeutom a celému realizačnému tímu,“ uviedla Barteková pre Medzinárodnú federáciu športovej streľby (ISSF) pred pódiovým ceremoniálom.

Ďalšie Slovenky sa neprebojovali z kvalifikácie. Monika Štibravá skončila v kvalifikácii na 21. pozícii so 113 presnými zásahmi. O jeden menej zaznamenala Vanesa Hocková a obsadila 27. priečku. Lucia Kopčanová trafila 110 terčov a skončila 38., Miroslava Hocková obsadila 39. miesto (108).

SP v brokových zbraniach v Larnake
skeet žien – finále: 1. Danka BARTEKOVÁ (SR) 35, 2. Ťin-mej Kao (Čína) 30, 3. Francisca Crovettová Chadidová (Čile) 25, 4. I-tching Ťiang (Čína) 16

debata chyba
Viac na túto tému: #Danka Barteková #strelectvo