Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prekonala Slafkovského. Lopušanová je najlepšia mladá športovkyňa Európy

Slovenská hokejistka Nela Lopušanová sa stala držiteľkou Ceny Piotra Nurowského pre najlepšieho mladého športovca Európy v zimných športoch za rok 2023.

12.05.2023 22:18
Nela Lopušanová Foto: ,
Nela Lopušanová počas marcového vyhlásenia ankety Hokejbalista roka 2022 v Bratislave, keď sa stala talentom roka.
debata

Prestížne ocenenie si prevzala v piatok večer v Paríži počas 43. seminára Európskych olympijských výborov. Informoval o tom portál olympic.sk.

Lopušanová je prvá slovenská držiteľka Ceny Piotra Nurowského. Vlani skončil v tejto ankete pre mladých športovcov od 14 do 18 rokov hokejista Juraj Slafkovský na 2. mieste.

Nela Lopušanová 2 Čítajte aj Lopušanová je jackpot. Iných vozia rodičia takmer do šatne, ona príde na bicykli ráno o piatej

Cenu Piotra Nurowského udeľujú každoročne mladým športovcom, ktorí dosiahli veľmi dobré výkony vo svojom športe a zároveň na športoviskách i mimo nich stelesňujú a reprezentujú olympijské hodnoty a myšlienky.

O víťazovi ankety rozhodovali zástupcovia národných olympijských výborov z Európy.

Nela Lopušanová 3 Čítajte aj Je to tu, Lopušanovej prišli dve ponuky z Ameriky. Jej otec prezradil ďalšie plány

Najskôr určili v spolupráci s odbornou komisiou Európskych olympijských výborov (EOV) päticu finalistov a po ich prezentácii na parížskom seminári hlasovali o konečnom poradí.

"Reprezentovať krajinu je pre mňa najväčšia česť a najvyššia priorita. Mojim cieľom je kvalifikovať sa s reprezentáciou na zimné olympijské hry,“ povedala vo svojej prezentácii Lopušanová.

Hokejové zápisy, ktoré (zrejme) nik neprekoná Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Dvaja desaťbodoví hráči v jednom zápase,...
debata chyba
Viac na túto tému: #Nela Lopušanová