Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za symbol na pódiu mu hrozí dlhý dištanc. Urobil by som to znovu, tvrdí

Ruský gymnasta Ivan Kuľak si stojí za svojím rozhodnutím propagovať počas medailového ceremoniálu na podujatí Svetového pohára v katarskej Dauhe symbol "Z".

08.03.2022 14:30
debata (8)

Rovnaký má časť vozidiel ruskej armády, ktoré sú nasadené do invázie na Ukrajinu.

Dvadsaťročný Rus obsadil v sobotnej súťaži na bradlách tretie miesto a na pódiu stál vedľa víťazného Ukrajinca Iľju Kovtuna.

Medzinárodná gymnastická federácia (FIG) odsúdila gesto Kuľaka ako „šokujúce správanie“ a nariadila svojej etickej komisii, aby spustila vyšetrovanie.

Kuľakovi hrozí dlhý dištanc, no v utorok dal svoj postoj opäť jasne najavo.

Ivan Kuliak. Čítajte viac Ukázal znak na podporu Putina. Gesto ruského gymnastu odsúdili

"Ak by som mal druhú možnosť dať si písmeno ‚Z‘ na hruď, urobil by som to. Videl som to na vozidlách našej armády a zistil som si, čo tento symbol vyjadruje.

Znamená ‚za víťazstvo‘ a ‚za mier‘. Chcel som len ukázať môj postoj.

Ako športovec zakaždým bojujem za víťazstvo a súťažím za mier," citovala agentúra DPA slová Kuľaka pre ruskú štátnu televíziu RT, ktorej vysielanie zakázala Európska únia.

FIG už pred podujatím v Dauhe oznámila, že v reakcii na vojenskú agresiu od 7. marca do odvolania vylúči všetkých ruských gymnastov a rozhodcov z medzinárodných súťaží.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
8 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #Ivan Kuľak