Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ukázal znak na podporu Putina. Gesto ruského gymnastu odsúdili

V čase, keď väčšina sveta kritizuje inváziu v susednej krajine, sa ruský gymnasta Ivan Kuliak zachoval opačne a podporil vojnu.

07.03.2022 12:03
Ivan Kuliak. Foto:
Ivan Kuliak.
debata (120)

Nechutné gesto, ktoré odsudzuje celý civilizovaný svet. Také reakcie a vlnu odporu vyvolalo konanie ruského gymnastu po pretekoch Svetového pohára v Dauhe.

Počas samotných cvičení a aj následne na pódiu pre najlepších mal na drese národný vojenský symbol, veľké písmeno Z. Bizarnosť situácie bola o to väčšia, že na stupňoch vedľa neho stál ukrajinský rival Iľja Kovtun.

Sergej Stachovský Čítajte viac Pošlem peniaze. Kam? Stachovský zverejnil komunikáciu s Djokovičom

Veľké písmeno Z sa nachádza aj na vojenskej technike či tankoch Ruska, ktoré už druhým týždňom vojensky zasahuje na Ukrajine. Kuliak mal písmeno umiestnené na drese v mieste, kde obyčajne býva ruská vlajka či znak.

Jasný postoj k invázii zaujala Medzinárodná gymnastická federácia, ktorá zrušila všetky podujatia v Rusku a Bielorusku. Spomínané veľké Z je vnímané ako politický symbol podporujúci ruského prezidenta Vladimira Putina v jeho agresii smerom k Ukrajine.

Viačeslav Barkov Čítajte viac Čo sa deje? Aká vojna? Rus čelí po rozhovore tvrdej kritike

Ruské ministerstvo obrany nedávno informovalo, že „Z“ znamená víťazstvo. Športový svet si však o provokácii ruského gymnastu myslí svoje a odborníci žiadajú trest pre športovca podporujúceho vojenský konflikt.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

120 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #provokácia #vojna na Ukrajine