Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapustnica, českí fanúšikovia a prekvapenie. Sábliková vymenila Dolomity za Tatry

Koncom apríla jej prípravu naštrbilo nepríjemné zranenie. Utrpela ho pri preskakovaní potôčika.

20.07.2020 18:14
debata
Martina Sábliková. Foto: SITA/AP, Peter Dejong
Martina Sábliková Martina Sábliková.

Viacnásobná svetová i olympijská šampiónka v rýchlokorčuľovaní Martina Sábliková si musela dať pauzu pre zlomenú kosť v priehlavku pravej nohy.

Zranenie už českú hviezdu vôbec nelimituje a noha podľa jej vlastných slov stopercentne drží.

Oproti minulým rokom spravila pre pandémiu koronavírusu zmenu v príprave. Talianske Collalbo v Dolomotoch vymenila za Vysoké Tatry. Priznala, že ich navštívila prvýkrát.

"Nikdy som sa do týchto končín kvôli súťažnému kalendáru nedostala. Leto som trávila v Taliansku, zimu na pretekoch. A Tatry ma celkom prekvapili. Užila som si krásne prostredie.

Mohli sme napodobniť tréning v Taliansku, za čo som rada. Sústredenie úplne splnilo očakávania," povedala pre Sport.cz.

Prekvapilo ju, koľko českých turistov stretla.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

To bylo srandy. #nezastavujeme #atneconabehame #❤️ #partajakmabyt #vzdysusmevem #cestounecestou #jetadykrasne #uzivamesito

Príspevok, ktorý zdieľa Nikola Zdráhalová (@nikyzdrahalova),

"V stredu sme mali výstup na Rysy. Stretli sme pána, ktorý mi hovoril, že je z Nového Mesta na Morave a doma ma za celý život nestretol, a potom na mňa narazí v Tatrách.

Žiadostí o spoločnú fotografiu bolo dosť, ako aj športovcov v Tatrách. Pripravovali sa tam českí zápasníci, videla som aj slovenské biatlonistky," pokračuje Sábliková.

Do talianskeho Collaba cestovala viac ako 15 rokov.

„Štrbské pleso bolo takou cestou do neznáma. Hovorila som si, či tu pôjde absolvovať tréningový plán podľa našich zvyklostí. Ale variantov zase toľko nebolo. Teda keď prišlo vedenie rychlokorčuli­arskeho zväzu s myšlienkou na sústredenie v Tatrách, bola som rada. Hoci sme nevedeli, čo nás čaká,“ priznala.

"Pre všetky cvičenia sme si našli zodpovedajúce miesta. Tréning nie je len o mne, ale o celej skupine. Mali sme šťastie, že síce občas spŕchlo, ale bolo relatívne teplo.

Teda na bicykli sa dalo jazdiť denne, hoci občas sme sa vracali trošku zmoknutí. Vždy sme večer naštudovali predpoveď a podľa toho načasovali jednotlivé fázy tréningu," opisuje 32-ročná Sábliková.

Pri nejasnej sezóne môže mať nutkanie zľahka zhrešiť a porušiť životosprávu. Je to tak?

"Pri trojfázovom tréningu telo potrebuje dostatočný príjem energie, navyše už mám zabehnuté určité rituály. Ale napríklad keď sme absolvovali výstup na Rysy, tak som si dopriala kapustnicu s klobásou a veľmi som si ju vychutnala.

Viem, čo si môžem dovoliť. Ale po tých rokoch poznám svoje telo. Výdaj je naozaj obrovský. Preto keď som mala chuť na zmrzlinový pohár, nemučil som sa a dopriala si ho," uzavrela.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martina Sábliková