Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Český majster sveta naložil vláde: Se.ie ma, jej kroky sú scestné

V 56 profesionálnych zápasoch našiel len päťkrát premožiteľa. V roku 2012 sa stal dočasným majstrom sveta prestížnej organizácie WBO v ľahkej strednej váhe, bol i majstrom Európy. O dva roky neskôr bojoval o titul v strednej váhe.

16.04.2020 21:37
Lukáš Konečný Foto: ,
Lukáš Konečný s titulom majstra Európy EBU v ľahkej strednej váhe.
debata (9)

Najlepší český boxer Lukáš Konečný (41) už ukončil aktívnu kariéru, no trénuje a angažuje sa v politike i podnikaní. Nesúhlasí s postupmi vlády v prevencii pred šírením koronavírusu. Reagoval na ohlásený harmonogram postupného uvoľňovania podnikateľských a iných činností.

"Nedá mi to, musím reagovať. Táto vláda ma se.ie a se.ie. Jej kroky mi prídu scestné. Ktorý debil otvorí fitká bez spŕch a toaliet? Len ten, ktorý tam nikdy nebol alebo necvičil.

Napríklad ja počas tréningu vypotím aj 2–3 kilá. Kto má takto ísť domov verejnou dopravou? Kto vydrží 90 minút bez toalety?" komentuje Konečný kontroverzné rozhodnutie sprístupniť české fitnescentrá, no bez sociálnych zariadení.

Rodákovi z Brna sa nepáčia ani zavreté reštaurácie a iné podniky. „Kto vynahradí majiteľom straty? Úvery, nájmy, energie, mzdové náklady… Čo za nezmysel je brániť 50 ľuďom, aby posedeli pri pive, keď obchody sú plné? Stoja pred nimi dlhé fronty, ľudia sa na seba tlačia,“ pokračoval Konečný na sociálnej sieti a dodal:

"Koronavírus je podľa môjho názoru a skúseností zveličený problém. Mnoho ľudí ho už prekonalo, majú teda protilátky a nemajú dôvod byť ekonomicky neaktívni. Rešpektujem rizikové skupiny obyvateľstva, ktoré treba chrániť.

No keď vidím, koľko takýchto ľudí riskuje zdravie v obchodných centrách v čase, keď nemajú vyhradené hodiny, tak si myslím, že sa na to pozerajú rovnako ako ja. Prečo teda brzdiť ekonomiku, ktorej tvrdé dopady pocíti každý občan ČR na vlastnej koži?

Každodenný život prináša omnoho väčšie a nebezpečnejšie riziká. Snáď sa naša vláda čoskoro umúdri. Všetky jej kroky budú vyhodnotené pri ďalších voľbách."

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #Lukáš Konečný