Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Medailisti ho inšpirujú. Ostrovský chce ďalšie úspechy

Nová skúsenosť pre málo známeho kouča, veľká pocta pripravovať olympijských medailistov a poriadny záväzok spojený s veľkými očakávaniami.

15.11.2016 13:30 , aktualizované: 15:40
Pavel Ostrovský Foto: ,
Pavel Ostrovský.
debata

Trénerskú taktovku nad najlepšími slovenskými vodnoslalomárskymi posádkami preberá po Jurajovi Minčíkovi – ukončil trénerskú kariéru po úspešnej olympiáde v Riu – Pavel Ostrovský.

Minčíkovho kolegu z prostredia divokej vody i Športového centra polície na utorňajšej tlačovej konferencii oficiálne vymenovali za trénera zlatých medailistov z Ria v kategórii C2 bratrancov Ladislava a Petra Škantárovcov a strieborného Mateja Beňuša zo singlkanoe.

„Ponuka ma veľmi prekvapila. Vzal som si týždeň na rozmyslenie, zvažoval som všetky pre a proti. Beriem to ako obrovskú výzvu. Na jednej strane prežívam veľkú radosť, že budem mať vynikajúcich zverencov. Na druhej je to však aj veľká zodpovednosť. Pristupujem k tejto úlohe s rešpektom. Chlapci už získali olympijské medaily. Sú pre mňa veľkou inšpiráciou,“ povedal 38-ročný kouč.

Ostrovský by rád šiel v šľapajách svojho predchodcu a kolegu z kancelárie – Juraja Minčíka. „Verím, že sa nám podarí pokračovať v úspešnom ťažení. Budem rád, ak nadviažeme na výsledky, ktoré chalani zajazdili pod jeho taktovkou.“

Pod jeho vedením sa bude spoločne so Škantárovcami a Beňušom pripravovať aj reprezentant v singlkajaku Andrej Málek, ktorého Ostrovský trénoval už predtým.

„Mám predstavu, ako skĺbiť prácu s Beňušom, Škantárovcami a Málekom. Začneme ju realizovať na začiatku prípravy v Austrálii. Sme dohodnutí aj s Matejom, ktorý zajtra cestuje na Nový Zéland, aby nám poskytol podrobnejšiu správu o novootvorenom kanáli v Aucklande. Ak bude vyhovujúci, zrejme obe destinácie prepojíme a využijeme na tréning. Máme pred sebou veľa práce, ale aj dostatok času na prípravu,“ dodal Ostrovský.

V jeho realizačnom tíme sa objaví okrem Minčíka aj Milan Kubáň, ktorý dlhodobo spolupracuje s japonskými pretekármi. Pod jeho vedením skončil Takuja Haneda v Riu za Beňušom a vybojoval pre Japonsko historický bronz.

„Sme s novým trénerom spokojní. Myslím si, že je najlepšou voľbou. Rozprávali sme sa so Škantárovcami, kto by Juraja mohol nahradiť. Spolupráca s ním bola výborná. Uvidíme, čo prinesie nový tréner. Pavla sme stretávali v centre každý deň. Nebudeme v príprave veľa meniť. Kouč aj mladý kajakár iste pridajú do tréningu niečo nové. Teším sa na to,“ podotkol Beňuš.

V podobnom tóne hovoria aj bratranci Škantárovci. Po dlhšej prestávke sa pomaly vracajú do tréningovej formy.

„Sezóna bola veľmi dlhá a náročná. Po prestávke sme pred pár dňami začali so zimnou prípravou. Stále ju ešte cítim… (smiech) Uvidíme, aká bude nová spolupráca. Sami vieme, ako sa máme pripraviť a trénovať. Tréner nám bude nablízku, z brehu nám povie, kde robíme chyby a čo môžeme zlepšiť,“ doplnil Ladislav Škantár.

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Matej Beňuš #Ladislav a Peter Škantárovci #Pavel Ostrovský