Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tenisová strecha prikryje volejbalové divadlo

Účastník olympijských hier v Riu de Janeiro či bývalý federálny partner. Do bratislavského Národného tenisového centra (NTC) zväčša prichádzajú hviezdy s raketou v ruke.

23.06.2016 06:00
volejbal, volejbalová sieť, ilustračné foto Foto:
Ilustračné foto
debata

Počas najbližších troch dní však štvortisícová aréna ponúkne fanúšikom atraktívne volejbalové divadlo. Od štvrtka do soboty bude dejiskom prestížnej Svetovej ligy mužov.

Domáci výber Miroslava Palguta si v II. divízii postupne zmeria sily s Kubou, Holandskom a Českom. Najmä vizitka a kvalita prvého súpera vzbudzujú rešpekt. „Ak chceme v zápase s Kubáncami pomýšľať na víťazstvo, musíme predviesť mimoriadne kvalitné podanie. Ich jedinou slabou stránkou je totiž príjem,“ upozorňuje tréner Slovákov.

Volejbalisti z Karibiku pricestovali na Slovensko priamo z Japonska, kde absolvovali prvý turnaj Svetovej ligy. Zdolali Južnú Kóreu i hostiteľskú krajinu, prehrali len s Fínskom. Kubánska súčasnosť síce nie je natoľko žiarivá ako minulosť dvojnásobného vicemajstra sveta (1990 a 2010), no stále patrí k špičke.

Napokon, zverenci Rodolfa Sáncheza nebudú chýbať medzi tuctom tímov, ktoré sa predstavia na blížiacich sa olympijských hrách v Riu. „Pripravujú sa na vrchol sezóny. Očakávame, že do Bratislavy prídu v plnej sile,“ tvrdí Palgut.

Po Kubáncoch bude jeho tím čeliť Holanďanom. Súperovi, ktorému minulý týždeň podľahol na prvom turnaji v Turecku. Slováci si z neho priviezli len dva body. Za víťazstvo v piatich setoch nad Portugalskom. „Holanďania majú vyrovnaný káder. Opierajú sa aj o kvalitu na lavičke,“ hovorí Palgut o olympijských víťazoch (1996), vicemajstroch sveta (1994) a európskych šampiónoch (1997).

Vyvrcholením volejbalového sviatku by mal byť súboj Slovákov s Čechmi, ktorí majú na konte taktiež dve prehry. „Česi majú omladený tím. Sú v ňom však aj skúsení hráči. Mám dojem, že ich výkonnosť je na našej úrovni,“ tvrdí slovenský kouč.

Vstupenky si môžete zakúpiť v sieti Ticketportálu. Ich cena je 12 eur. Z prvých dvoch duelov Slovákov vysiela priame prenosy RTVS. Tretí ponúka divákom zo záznamu.

Volejbalové divadlo v NTC sa v sobotu neskončí. Multifunkčný stánok v nedeľu pod svoju strechu prikryje aj odvetný semifinálový súboj ženskej Európskej ligy. Slovenky v ňom vyzvú Slovinky. Ich včerajší prvý zápas v Ľubľani sa skončil po uzávierke vydania.

Program v NTC
Štvrtok: 17.00 Holandsko – Česko, 20.00 Slovensko – Kuba, piatok: 17.00 Kuba – Česko, 20.00 Slovensko – Holandsko, sobota: 17.00 Kuba – Holandsko, 20.00 Slovensko – Česko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba