Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenský šampión skúša šťastie v Rakúsku

Americký futbal sa dostáva do povedomia čoraz viac už aj v Európe. O našich končinách to platí taktiež. Slovenský šampión Bratislava Monarchs sa v súčasnosti pokúša presadiť aj na kontinentálnej scéne.

13.04.2016 18:00
bratislava monarchs, americký futbal, Foto:
Momentka zo zápasu Bratislava Monarchs - St. Pölten Invaders.
debata

V minulej sezóne dokázali s impozantnou bilanciou bez jedinej prehry vyhrať okrem slovenskej aj maďarskú súťaž. V súboji o domáci majstrovský primát zvíťazili nad trnavským Bulldogom. V maďarskom finále zasa nedali šancu domácim Budapest Wolwes.

Teraz na bratislavských panovníkov čaká nová výzva v podobe rakúskej ligy. Tá patrí k najstarším európskym ligám a zároveň aj najkvalitnejším na starom kontinente.

V rakúskej 1. divízii si slovenský tím odkrútil premiéru koncom marca proti Vienna Knights. Úvod nadnárodnej súťaže nastavil Bratislavčanom zrkadlo a z Viedne odišli s prehrou 7:34. Šancu na reparát dostali uplynulý víkend v domácom prostredí proti ďalšiemu rakúskemu tímu St. Pölten Invaders. Na štadióne v Dúbravke už Monarchs nepripustili ďalšiu stratu bodov a zvíťazili presvedčivo 26:6.

Momentka zo zápasu Bratislava Monarchs - St.... Foto: Róbert Pažitný
Bratislava monarchs Momentka zo zápasu Bratislava Monarchs - St. Pölten Invaders.

Najbližšie stretnutie odohrá bratislavský celok vonku proti minuloročnému finálovému súperovi z maďarskej najvyššej súťaže Budapest Wolwes.

Monarchs si za svoju vyše 20-ročnú históriu klubu vyskúšali niekoľko ligových súťaží, v ktorých si pripísali množstvo prvenstiev. Či sa im podarí presadiť aj v rakúskej 1. divízii je otázka najbližších mesiacov.

Zostrih zápasu Bratislava Monarchs - St. Pölten Invaders

Športoví fanúšikovia v hlavnom meste už v minulosti potvrdili, že na americký futbal si cestu vedia nájsť. Najbližšie budú mať šancu podporiť hráčov Monarchs 22.5. na štadióne v Dúbravke proti viedenským Vikingom.

debata chyba
Viac na túto tému: #americký futbal #Bratislava Monarchs