Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košice vládli mužskému florbalu. ATU zdolal Florko a oslavuje titul

Najväčší úspech v 15-ročnej histórii klubu sa zrodil v najkrajšom možnom finále.

12.04.2016 17:30
Florbal Foto:
Ilustračná snímka.
debata

Tento ročník florbalovej extraligy patril východniarom z Košíc. FbO Florko aj ATU potvrdili výbornú formu zo základnej časti. Ako dva najvyššie nasadené tímy do play off si to rozdali o majstrovskú trofej. Akademik Technická univerzita zdolal vo finále svojho rivala 3:1 na zápasy. V beznádejne zaplnenej športovej hale SOŠ Ostrovského vypukla obrovská radosť z historicky prvého titulu.

„Pocity sú úžasné. Až teraz, pár dni po poslednom dueli, nám dochádza, čo sme dokázali. Po záverečnom hvizde vybuchol na palubovke aj v hľadisku gejzír radosti. Konečne sme si splnili náš spoločný sen. Je to najväčší úspech v klubovej histórii. Už minulý rok sme bojovali vo titul, no v záverečnej sérii nám chýbali skúsenosti. Tento rok sme ich dokázali v krásnom finále zúročiť,“ neskrýval radosť hráč ATU Košice Jozef Halás.

Pre slovenského reprezentanta je prvý seniorský titul vyššie než reprezentačné úspechy. „Zlomovým momentom finálovej série bol tretí duel. Zvíťazili sme v ňom tesne 10:9 a získali mečbal. Chceli sme to ukončiť a od začiatku rozhodujúceho štvrtého zápasu sme šli pevne za víťazstvom. Celé stretnutie sme viedli a nakoniec zdvihli nad hlavy majstrovskú trofej. Tá je pre mňa najväčším úspechom kariéry,“ otvorene priznáva 19-ročný útočník.

Podľa jeho slov mesto zažilo síce krátky, ale o to intenzívnejší florbalový boom. „Záujem o florbal bol v Košiciach obrovský. Na dva týždne naše mesto týmto športom doslova žilo. Prvé dva zápasy videlo viac ako tisíc ľudí, v našej hale ich boli stovky. Sedeli na schodoch, niektorí stáli. Takú atmosféru som v živote nezažil. Obe mužstvá chceli byť kráľmi florbalu v Košiciach aj na Slovensku. Nechýbali tvrdé zákroky, zranenia ani krv. Bolo to veľmi vyhecované finále, ktoré sa muselo divákom páčiť,“ uzavrel Halás.

Na tretej priečke sa umiestnil minuloročný majster zo Žiliny. V ženskej extralige získalo titul Pruské, ktoré vo finále zdolalo Spišskú Novú Ves 3:1 na zápasy. Tretí skončil víťaz minulej sezóny z Tvrdošína.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #florbal #ATU Košice #FbO Florko Košice