Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tomi Kovács zabojuje o titul majstra Európy

Venuje sa výchove mládeže, vedie boxerský klub v Galante a chce sa pobiť o titul šampióna starého kontinentu. O jedenásť týždňov čaká jediného slovenského profesionálneho boxera zápas pred domácim publikom. Tomáš Kovács dostal ponuku, ktorá sa neodmieta.

30.03.2016 19:52
Tomi Kid Kovács Foto:
Boxer Tomi Kid Kovács po vyhratom zápase.
debata

„Jedna zo štyroch najznámejších boxerských organizácií International Boxing Federation (IBF) oslovila môjho manažéra Zoltána Petrányiho, či by som nechcel boxovať o opasok majstra Európy v poloťažkej váhe do 79,4 kilogramu. Súhlasil som, bude to moja premiéra pod hlavičkou IBF. Zápas sa uskutoční 11. júna v Mestskej športovej hale v Trenčíne,“ uviedol 38-ročný boxer na včerajšej tlačovej konferencii v Národnom športovom centre (NŠC) Mladosť v Bratislave.

Kovács si z troch protivníkov vybral 24-ročného Giorgiho Berošviliho z Gruzínska. „Je to silový boxer, ktorý sa nebojí tvrdých výmen. Ja som skôr technickejší typ. Som vyšší, nepustím si ho k telu. No analýza a taktika musia nateraz počkať, najskôr musím nabehať stovky kilometrov a nadvíhať tony železa,“ povedal s úsmevom rodák z Galanty.

Štatistiky hovoria v prospech „Tomiho Kida“. Podľa portálu Boxing Records má 27 víťazstiev (16 k. o.) a jednu prehru technickým knokautom, kým Berošvili má 24 výhier (16 k. o.), 2 remízy a 10 prehier (6 k. o.). V svetovom renkingu je na 251. mieste, o štrnásť rokov starší Slovák je na 108. priečke.

Zakladateľ KO Boxing Clubu v Galante sa poďakoval riaditeľovi NŠC Borisovi Čavajdovi za to, že inštitúcia zastrešila tréningy a prípravu jeho najlepších zverencov.

„Začiatky galantského klubu boli ťažké, no k dnešnému dňu sme absolvovali 43 výjazdov a 164 zápasov. To je ohromné číslo. Ďakujeme zaň NŠC, ktoré pripravilo mladým boxerom výborné podmienky. Najväčší úspech vybojoval Viliam Tankó. Jeho 3. miesto na I. európských hrách v Baku 2015 je výborný výsledok. Navyše, stále má šancu sa kvalifikovať na olympijské hry. To by bol splnený sen pre nás oboch,“ dodal Kovács.

Naposledy sa slovenský boxer pod piatimi kruhmi predstavil pred 20 rokmi. Peter Baláž v Atlante 1996 vypadol v prvom kole.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomi Kid Kovács