Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šampión Varga priznáva: Starší poľovníci ma raz poriadne vyškolili

Dvojnásobný majster sveta v trape mužov Erik Varga sa po náročnej sezóne tešil na chvíle strávené s najbližšími.

24.12.2015 16:36
Erik Varga Foto: ,
Erik Varga.
debata

Počas vianočných sviatkov pobudne nielen v rodinnom kruhu, ale bude sa snažiť načerpať psychické sily do olympijského roka aj v prírode. Nie je tajomstvom, že štvrtý najlepší športovec Slovenska za rok 2015 podľa ankety KŠR SSN je tiež poľovníkom. V rodine Vargovcov sa táto záľuba v športovej streľbe i poľovníctve dedí z pokolenia na pokolenie.

„Dedo začal s poľovníctvom i streľbou, po ňom prebral štafetu môj otec a ja nie som výnimkou. Je to náš rodinný šport. Uvidíme, či v našich pôjde aj môj syn Christopher,“ uviedol E. Varga, ktorý sa chystá do prírody aj počas voľných dní.

„Poľovnícka sezóna sa začala, ale u mňa o to nie je veľmi o lovení zveri. Skôr o mne hovoria, že som ochranca zvierat a nie poľovník. Ja sa radšej v prírode poprechádzam a popozerám. Ak sa mi aj naskytne príležitosť, nie vždy vystrelím. Beriem to ako spôsob na načerpanie nových síl, balzam na psychiku a upokojenie mysle,“ priznal 39-ročný rodák zo Šale, ktorý loví drobnú zver doma v Mostovej pri Galante a ako hosť chodí poľovať na vysokú zver do revíru v Chtelnici.

Na brokárskych strelniciach triafa zverenec trénera Branislava Slamku väčšinou takmer neomylne. Pred terčmi nemá zľutovanie a v jednotlivých položkách počas tréningov či súťaži mu padajú za obeť jeden za druhým. Na poľovačke je to trochu inak.

„Mám už ulovených viacero kúskov – jeleňa, srnca, diviaka i drobnú zver. Nemám však vždy len presnú mušku. Raz sme išli strieľať na drobnú zver. Ostatní poľovníci si hovorili, že prišiel majster sveta, takže teraz budú bažanty samé padať na zem. Nebolo to však tak a tí starší poľovníci ma poriadne vyškolili,“ dodal s úsmevom slovami skromný, ale výkonmi šampión Erik Varga.

debata chyba
Viac na túto tému: #Erik Varga