Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi v piatok priznajú maslo na hlave. Rio bojkotovať nebudeme, odkazujú

Všeruská federácia ľahkej atletiky (VFLA) sa prizná k oprávnenosti niektorých obvinení, ktoré proti nej vzniesli vyšetrovatelia Svetovej antidopingovej agentúry (WADA).

12.11.2015 17:08
debata (51)
Ilustračné foto Foto: SHUTTERSTOCK
Rusko, doping Ilustračné foto

Prezident VFLA Vadim Zeličenok zjavne dúfa, že tento krok bude poľahčujúcou okolnosťou na piatkovom zasadnutí Rady Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF), ktorá bude rozhodovať o odporučení vyšetrovateľov vylúčiť ruských atlétov z účasti na medzinárodných podujatiach vrátane budúcoročných olympijských hier v Riu de Janeiro.

„Niečo uznáme, proti iným veciam vznesieme námietky, čosi už je vyriešené, celkovo sú to reakcie rôzneho typu. Podrobnosti však nie sú pre médiá,“ podotkol Zeličenok pre The Associated Press.

Rusko bude na rokovaniach, ktoré sa uskutočnia formou konferenčného telefonátu, zastupovať Michail Butov, generálny sekretár VFLA a zároveň člen Rady IAAF.

Minister športu Vitalij Mutko predznamenal, že aj v prípade vylúčenia ruských atlétov z Ria, nebude odvetnou reakciou ignorovanie celého podujatia: „Sme proti bojkotu a politickému zasahovaniu do športovej sféry. Sme spoľahlivým partnerom olympijského hnutia.“

51 debata chyba
Viac na túto tému: #doping #Rusko