Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pád z bicykla zmaril Babačovi medailový sen. Môže za to osa

Jóbova zvesť dorazila z Piešťan. Slovenský reprezentant vo veslovaní Lukáš Babač nebude štartovať na blížiacich sa majstrovstvách sveta vo francúzskom Aiguebelette (30. augusta - 6. septembra 2015), na ktorých mal v mužskom skife ľahkých váh patriť k hlavným uchádzačom o najcennejší kov.

23.08.2015 11:01
Babač Foto: ,
Slovenský veslár Lukáš Babač v Luzerne.
debata (1)

Ešte vo štvrtok na tlačovej besede v piešťanskej lodenici verejne deklaroval svoj medailový cieľ na MS, na druhý deň bolo všetko inak. Po nešťastnej kolízii na bicykli môže na štart na tohtoročnom šampionáte zabudnúť.

„Lukáš išiel v piatok na bicykli na tréning. Osa mu vletela pod tričko a ako sa jej chcel zbaviť, priplietla sa mu do cesty ďalšia osoba a pri páde utrpel zlomeninu kľúčnej kosti. Momentálne ho ‚zdobí‘ sadra a čaká ho mesačná pauza,“ prezradil pre agentúru SITA nemilú informáciu predseda a generálny sekretár Slovenského veslárskeho zväzu (SVZ) Alexander Dénes.

Babač sa dostal v roku 2015 do vynikajúcej formy. V neolympijskej disciplíne premenil zverenec trénera Václava Kacířa všetky štyri štarty na vrcholných podujatiach na zisk cenného kovu (2 – 2 – 0). Na pretekoch Svetového pohára dosiahol v máji v slovinskom Blede historický triumf, potom v júni obsadil 2. priečku v talianskom Varese a napokon znova oslavoval prvenstvo v júli vo švajčiarskom Luzerne. Navyše na májových majstrovstvách Európy v poľskej Poznani si vybojoval striebornú medailu.

„Je to veľká škoda a smola, čo sa mu prihodilo. Lukáš bol hlavný adept na zlato, keďže jeho jediný tohtosezónny premožiteľ Francúz Pierre Houin presedlal na párovú štvorveslicu, v ktorej by mal súťažiť aj v Aiguebelette. Medaila z MS by pomohla slovenskému veslovaniu aj k jeho propagácii. Babač už teraz vyjadril veľké odhodlanie, že keď sa zotaví a bude fit, hneď sa pustí do prípravy, aby uspel v olympijskej kvalifikácii. Veríme, že v nej sa mu to vráti v pozitívnom smere a bude mať aj potrebné šťastie,“ dodal A. Dénes.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Babač #veslovanie