Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veslár Babač nevyhral vo Varese až vo finále, skončil druhý

Slovenský reprezentant vo veslovaní Lukáš Babač uspel aj na pretekoch 2. kola Svetového pohára v talianskom Varese, na ktorých si vybojoval v skife ľahkých váh kategórie mužov 2. miesto.

21.06.2015 13:10
lukáš babač, vesliar, veslovanie Foto:
Veslár Lukáš Babač dúfa, že mu forma vygraduje na olympiáde v Riu 2016.
debata

Člen VK Sĺňava Piešťany síce prišiel o sériu nezdolanosti v tohtoročnom seriáli SP, v ktorom nenašiel premožiteľa v piatich predchádzajúcich jazdách za sebou, ale na treťom významnom podujatí v tomto roku opäť dosiahol medailové umiestnenie (1 – 2 – 0).

V nedeľňajšom A-finále svojej disciplíny, v ktorom sa rozhodovalo o konečnom poradí na 1. – 6. stupienku, sa Babač od začiatku pohyboval v prvej trojke šesťčlenného štartového poľa. Do polovice dvojkilometrovej trate vesloval na 3. pozícii, potom predstihol Taliana Marcella Mianiho a 2. priečku si udržal až do cieľa. Slovenský skifár nestačil len na Francúza Pierra Houina, za ktorým zaostal o takmer 5 sekúnd.

Reprezentant krajiny galského kohúta sa stáva jeho osudom, keďže ho o prvenstvo pripravil aj nedávno na majstrovstvách Európy v poľskej Poznani, kde bolo vo finále rovnaké poradie na prvých dvoch miestach. Houin „vyfúkol“ Babačovi vo Varese druhý triumf na pretekoch SP v kariére, keď v máji zvíťazila slovenská veslárska jednotka na úvodnom podujatí seriálu v slovinskom Blede.

Výsledky – nedeľa:

MUŽI
skif ľahkých váh – A-finále (o 1. – 6. miesto): 1. Pierre Houin (Fr.) 6:51,880 min, 2. Lukáš Babač (SR) 6:56,640, 3. Max Röger (Nem.) 6:58,000

debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Babač #veslovanie