Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nagy vystriedal na tróne Klobučníka. Listopadová obhájila

Plavky a uteráky vymenili za šaty a obleky. Na slávnostnom galavačeri vyhlásili najúspešnejších športovcov Slovenskej plaveckej federácie v bazénovom plávaní za rok 2014.

06.02.2015 19:02
Richard Nagy Foto: ,
Richard Nagy.
debata

Mužskú kategóriu ovládol premiérovo Richard Nagy a medzi ženami triumfovala Katarína Listopadová.

Trojnásobný finalista z majstrovstiev Európy v dlhom bazéne a ôsmy muž svetového šampionátu v Dauhe v krátkom bazéne prežil životnú sezónu. Prekonal v nej jedenásť slovenských rekordov v disciplínach 400 m, 800 m a 1500 m voľný spôsob a 400 m polohové preteky.

„Tréningová záťaž v ostatnom roku bola brutálna, ale stála za to. Mám ešte rezervy a verím, že svoje limity pár rokov nespoznám,“ skonštatoval po sezóne 21-ročný vytrvalec.

Na druhé miesto odsunul vlaňajšieho víťaza Tomáša Klobučníka a pomyselný stupeň víťazov doplnil Marek Botík.

Ženskou plaveckou kráľovnou sa stala Katarína Listopadová, ktorá obhájila minuloročné prvenstvo. Ôsma najlepšia Európanka na 100 motýlik v dlhom bazéne mala solídnu formu aj pred majstrovstvami sveta v krátkom bazéne, ale po príchode do Dauhy ju zradilo zdravie a šampionát vynechala. Druhá v ankete skončila Karolína Hajková a tretia bola Andrea Podmaníková.

Honor najlepších juniorov si odniesli Tomáš Púchly a Barbora Mišendová. Za Objav roka vyhlásili Barboru Tomanovú a Vladimíra Štefánika. V kategórii Masters ženy zvíťazila Magdaléna Kapcárová a v rovnakej triede mužov dominoval Rastislav Pavlík.

V synchronizovanom plávaní sa tešila z prvenstva v kategórii sólo Jana Labátková a najlepšou slovenskou dvojicou boli Jana Labáthová a Naďa Daabousová, ktorá je zároveň aj najlepšou juniorkou. Objavom roka sa stala Petra Ďurišová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Nagy #Katarína Listopadová