Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Päť kôl a koniec. Skvelý Kličko knokautoval Puleva a obhájil tituly

Ukrajinský boxer Vladimir Kličko zostáva kráľom ťažkej váhy, pri povinnej obhajobe titulu profesionálnej organizácie IBF knokautoval Bulhara Kubrata Puleva v piatom kole.

15.11.2014 23:51 , aktualizované: 16.11.2014 00:01
Vladimir Kličko, Kubrat Pulev Foto: ,
Je dobojované. Vladimir Kličko knokautoval Kubrata Puleva.
debata (3)

Kličko vlastní aj majstrovské pásy WBA, WBO i menšie IBO a v sobotu si v Hamburgu v 66. súboji pripísal 63. výhru, z toho 53. knokaut.

Tridsaťosemročný Kličko vstúpil do súboja veľmi tvrdo, hneď v prvom kole poslal Puleva dvakrát k zemi a bulharský vyzývateľ bol viditeľne otrasený. Šestnásťtisíc divákov vo vypredanej hamburskej O2 aréne si ďalej užívalo jasnú prevahu ukrajinského favorita. V 3. kole skončil Pulev opäť na zemi a bolo zrejmé, že duel sa skončí predčasne.

O to sa Kličko postaral v piatom kole. Ľavým hákom trafil bulharského boxera pod oko a ten skončil s krvavou tvárou na lopatkách. Po 20 výhrach prvýkrát odišiel z ringu zdolaný, za hamburský zápas však inkasoval 1,4 milióna dolárov. Kličko získal viac než štvornásobok – 5,7 milióna.

Kličkov knokaut v 5. kole

Kličko absolvoval úspešnú obhajobu už po sedemnástykrát. „Predviedol slušný výkon, nebolo to zadarmo,“ povedal staronový šampión na adresu Bulhara do soboty nezdolaného Bulhara. „Chcel by som toto víťazstvo venovať aj svojim krajanom na Ukrajine, prežívajú teraz ťažké časy,“ dodal.

Obaja borci sa mali stretnúť už v septembri, ale ukrajinský šampión duel odložil kvôli zraneniu bicepsu. Súper ho neskôr obvinil, že zdravotné problémy predstieral.

Duel Vladimir Kličko - Kubrat Pulev Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Vladimir Kličko zasahuje Kubrata Puleva.
3 debata chyba
Viac na túto tému: #box #Vladimir Kličko #Kubrat Pulev