Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nezdolaný Bulhar vyzve Oceľové kladivo

Hra nervov, provokačných vyhlásení a tvrdých úderov sa začala. O titul svetového šampióna organizácie IBF v ťažkej hmotnostnej kategórii v boxe sa proti sebe postavia Ukrajinec Vladimír Kličko a Bulhar Kubrat Pulev.

14.11.2014 17:10
Kubrat Pulev, Vladimir Kličko Foto: ,
Kubrat Pulev a Vladimir Kličko počas oficiálneho váženia.
debata (4)

Mladší z bratskej dvojice Kličkovcov bude v Hamburgu obhajovať opasky verzií WBA, IBF, WBO, IBO a magazínu The Ring. Duel sa mal pôvodne uskutočniť 6. septembra, ale Kličko musel zápas kvôli roztrhnutému bicepsu odložiť.

Ukrajinec vo svojom vyhlásení vyjadril značné sklamanie z odloženia súboja, keďže sa cítil vo výbornej forme. Zároveň sa svojmu súperovi ospravedlnil. Pre zranenie pauzoval štyri týždne.

„Nie je to až také dlhé obdobie, aby som sa dostal z formy. Som zdravý, v ringu chcem zvíťaziť a nič ma na tejto ceste nemôže zastaviť,“ uviedol Kličko v rozhovore pre nemeckú televíziu RTL. Svojho o päť rokov mladšieho protivníka nepodceňuje. „Dostal viac času na prípravu a môže byť ešte silnejší. Súper je sebavedomý, veď ešte v profesionálnom ringu neprehral.“

Posledný týždeň pred zápasom sa neobišiel bez viacerých kontroverzností. Pulev sa nezúčastnil na pondelňajšej tlačovej konferencii na protest proti obmedzenému počtu členov svojho doprovodu. V stredu sa zase boxeri nedohodli na voľbe rukavíc. Bulhar sa sťažoval, že sú príliš malé. Napokon Klička obvinil, že sa podrobuje malému počtu dopingových kontrol.

„Snažia sa nás znepokojiť každým možným spôsobom. Vyvolávajú psychologické vojny, no netušia, že som na ne pripravený. Som testovaný na omamné látky v tele najmenej šesťkrát za rok. Je to nespravodlivé, ak Kličko nemusí ísť na rovnaké testy ako ja,“ uviedol tridsaťtriroč­ný Pulev.

Bulhar má pred súperom rešpekt, ale nie strach. „Vladimír má všetko, čo má majster sveta mať – okrem srdca. Charakterom je dievča. Viem, že som lepší boxer, mám energiu na 20 kôl a Vladimír sa v ringu riadne nabehá,“ doplnil.

Pulev v profiringu zatiaľ neprehral. Na konte má 20 víťazstiev, z toho 11 knokautom. Pozíciu vyzývateľa si vybojoval vlani v auguste, keď zdolal na body Američana Tonyho Thompsona. „Doktor Oceľové kladivo“, ako znie prezývka Vladimíra, nastúpi na svoj 63. súboj. Doteraz prehral len trikrát a 52-krát súpera knokautoval. Naposledy obhájil titul svetového šampióna už šestnásty raz, keď porazil Alexa Leapaia.

Súboj sa v rámci hamburského galavečera uskutoční v sobotu od 23.00. Pulev za zápas dostane 1,4 milióna dolárov, úradujúci šampión viac než štvornásobok (5,7 mil.).

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Kličko #Kubrat Pulev