Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľký víťaz Veľkej pardubickej 2009 - 2011 Tiumen dobehal

Legendárny český džokej Josef Váňa možno ešte bude štartovať na Veľkej pardubickej steeplechase, Tiumen už nie. Víťaz ročníkov 2009 - 2011 odišiel na zaslúžený odpočinok k svojmu niekdajšiemu kolegovi Retrieverovi.

02.11.2014 13:40
Váňa, Tiumen Foto: ,
Džokej Josef Váňa a Tiumen.
debata

„Tohtoročnú Veľkú pardubickú síce dokončil, ale usúdili sme, že pokračovanie s ním nemá veľký zmysel. Rozhodovanie, kam sa s ním vydáme, nebolo zložité. So statkom, na ktorom sa starajú o Retrievera, sme veľmi spokojní, tak sme sa tam dohodli aj na Tiumenovi,“ povedal pre web Dostihovy-Svet.cz majiteľ Ivo Köhler a dodal:

„Rozhodujúca pre nás bola vynikajúca starostlivosť a k nej blízkosť Prahy. Určite ho budeme často navštevovať. Zatiaľ sa v novom domove zoznamuje s prostredím a zvyká si. Za všetko, čo na dráhe dokázal, si určite zaslúži spokojnosť a pohodu.“

Trinásťročný hnedý valach s poľským pôvodom Tiumen má podľa databázy Jockey Clubu ČR bilanciu 33 štartov, 7 prvenstiev, zisk 7 309 215 Kč. Predvlani bol na Veľkej pardubickej tretí, minulý rok ju nedokončil a nedávno 12. októbra obsadil až 16. miesto. Od 20. októbra 62-ročný kouč a jazdec Josef Váňa pôsobí v centrále Bohuslav – Mlýnce. Na dostihových dráhach sa už neobjaví ani Orphee des Blins, hrdinka „Veľkej“ 2012 – 2014.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká pardubická #Tiumen