Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďakujem vám, počuli tréneri mládeže od ministra

Zo športových talentov vychovajú aj hviezdy, no verejnosť ich neraz nepozná. Aj preto sa stáva tradíciou, že rezort školstva, vedy, výskumu a športu SR oceňuje trénerov za celoživotnú prácu s mládežou a trénerské osobnosti pri ich životných jubileách.

06.10.2014 18:10
Ivan Hrdlička, Peter Pellegrini Foto: ,
Peter Pellegrini odovzdáva ocenenie futbalovému trénerovi Ivanovi Hrdličkovi.
debata

Pri takejto príležitosti odmenil minister Peter Pellegrini v bratislavskej športovej hale Mladosť včera vyše šesťdesiat trénerov z rôznych odvetví z celého Slovenska.

„Práca s mládežou je náročná, pretože neprináša okamžitý efekt. Rozpoznávate, v kom sa skrýva talent, pripravujete ich do sveta veľkého športu. Výrazne pomáhate rozvoju osobností mladých ľudí, formujete ich životné postoje, vychovávate budúcich reprezentantov Slovenska. Je mi nesmiernou cťou, že vám môžem poďakovať za prácu a skromne ju odmeniť,“ uviedol minister v príhovore.

„Život aj v tomto veku prináša príjemné prekvapenia. Dostal som pozvánku, no nevedel som, že budem medzi ocenenými,“ reagoval sedemdesiatnik Ivan Hrdlička, bývalý československý futbalový reprezentant. „V Slovane stále trénujem prvákov a druhákov. Mám celkom šikovnú skupinu, z viacerých môžu vyrásť dobrí futbalisti. Majú však pred sebou veľmi dlhú cestu. Je dobré, keď deti vedú skúsení tréneri, ktorí niečo vo svojom športe dosiahli. Vedia ohodnotiť, na čo ich malí zverenci majú. Mňa na uličnom turnaji za účasti vyše osemsto žiakov objavil doktor Baláži, niekdajší hráč Slovana. Teraz som v podobnej pozícii ja,“ naznačí.

Stará láska nehrdzavie – platí aj u Anny Murínovej, bývalej slovenskej biatlonistky. „Po skončení kariéry som rozmýšľala, čo robiť. Ostala som pri biatlone, potiahlo ma to k mládeži. Získala som veľa skúseností, škoda by bolo nevyužiť ich. Dnes sa deťom veľmi nechce športovať, no my máme šťastie, že na Horehroní je o biatlon záujem. V Osrblí sa ukazuje pár šikovných dievčat. Momentálne pôsobím pri ženách, no rozmýšľam, že sa k talentom vrátim. Bola by škoda, keby sa stratili,“ uviedla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Pellegrini