Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tri miestenky sú vynikajúce, hodnotí prezident strelcov

Tri medaily a tri miestenky na olympijské hry do Ria. Tak vyzerá sympatická bilancia slovenských strelcov z MS v Granade.

21.09.2014 15:30
barteková, strelec, streľba Foto: ,
Danka Barteková.
debata

Najvýraznejšie sa presadil Erik Varga. Tridsaťosemročný brokár ovládol súťaž v trape a domov si vezie najcennejšiu zlatú medailu i miestenku na OH 2016. "Erik bol už v juniorskej kategórii fantastický. Medzi seniormi mu trvalo dlhšie, než sa prepracoval do absolútnej špičky, ale ostatné dva roky sa mu veľmi darí a teraz to dokonale zúročil. Pritom konkurencia v brokárskych disciplínach z roka na rok výrazne rastie,“ hovorí prezident Slovenského streleckého zväzu Miloslav Benca.

Olympijská medailista z Londýna Danka Barteková vystrieľala v skeete bronz (automaticky i miestenku do Ria) a spolu s Andreou Stranovskou a Monikou Štibravou-Zemkovou aj striebro v súťaži družstiev.

O tretiu miestenku na OH sa postaral pištoliar Juraj Tužinský, ktorý skončil vo finále vzduchovej pištoli 60 na siedmej priečke.

Do finále sa v Granade prebojoval aj junior Filip Praj. V dvojitom trape obsadil šiestu priečku. Medzi mužmi sa v rovnakej disciplíne umiestnil Hubert Andrzej Olejnik na ôsmej pozícii. Puškárku Danielu Peškovú delilo v športovej puške 60 (neolympijská disciplína) na štvrtej priečke od bronzovej medaily len 0,3 bodu.

"V situácii, akej sa športová streľba na Slovensku nachádza, musíme byť na výsosť spokojní. Veď za kvalitným tréningom musíme pravidelne cestovať do zahraničia. Tri olympijské miestenky vybojované pri prvej príležitosti sú vynikajúce. Tí, na ktorých sme sa najviac spoliehali, rozhodne nesklamali. Peškovej, Prajovi, Olejnikovi či Zuzke Štefečekovej chýbal k lepšiemu výsledku len kúsok šťastia a mohli sme mať ešte väčšiu radosť,“ hodnotí Benca vystúpenie slovenskej výpravy.

Špeciálne chváli mladého puškára Ondreja Holka, ktorý obsadil v ľubovoľnej malokalibrovke 60 slušné dvanáste miesto. Od postupu do finále ho delilo len 1,3 bodu. "Ondrej sa predstavil len na druhom významnejšom medzinárodnom podujatí, preto je jeho výsledok fantastický. Na ME aj MS dostal zo seba natrénované. Pokojne sa mohol dostať i do finále,“ dodal Benca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miloslav Benca