Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po tréningu hviezd sa začne adrenalínové šialenstvo

Mali ste doteraz priveľký rešpekt pred vodnými športmi? Je čas na zmenu. Festival divokej vody v Čunove pripravil pre všetky vekové kategórie či nešportovcov bohatý program vo vode i na súši.

04.07.2014 14:00
Festival na divokej vode Foto:
Festival divokej vody v Čunove ponúkne mnoho lákadiel. Jedným z nich je aj surfovanie na umelej vlne.
debata

Najbližší víkend sa v areáli Divoká voda v Čunove uskutoční tretí ročník športového festivalu. Pred sobotňajším oficiálnym otvorením o 10.00 si na kanáli zatrénujú vodní slalomári – Jana Dukátová a bratia Peter a Pavol Hochschornerovci. Slovenskí reprezentanti sa fanúšikom povenujú na autogramiáde.

Z vodných aktivít sú na festivale k dispozícii rafting, pádlovanie na surfovej doske, aquazorbing a aquaroller (pohyb v plastovej guli /valci po hladine), vodná trampolína a kajakovanie. Odvážnejší si môžu vyskúšať surfovanie na umelej vlne alebo hydrospeed – plavák, na ktorý si človek ľahne a pomocou plutiev splavuje kanál s divokou vodou.

Divákov potešia aj adrenalínoví nadšenci. „Počas dvoch hodín predvedú akrobacie na vodných lyžiach, wakeboardoch, wakeskatoch a freestyle jazdy na vodných skútroch i motorových člnoch,“ prezradila organizátorka exhibície Mária Minaříková.

Pre ostatných je pripravený turnaj v plážovom volejbale i plážovom tenise. Na novovybudovanom trávniku sa uskutoční aj futbalový turnaj. Zajazdiť si môžete taktiež na štvorkolkách. Detského diváka čakajú netradičné súťaže či tvorivé dielne. Atmosféru festivalu dotvorí živá hudba a nočná zábava.

Novinkou tretieho ročníka je prepojenie areálu v Čunove s centrom Bratislavy. Pred obchodným domom pri Dunaji začne od 13.30 sprievodný program. K vrcholom bude patriť promenáda člnov s dymovnicami i ukážka manévrovateľnosti veľkej lode.

Do areálu sa môžete doviezť na bicykli i korčuliach po hrádzi. Premávať bude aj kyvadlová doprava. Okrem autobusov sa dopravíte na akciu aj loďou. V sobotu sa z centra Bratislavy vyplaví o 16.00 a v nedeľu o 10.00. Odchod z Čunova naplánovali organizátori v sobotu na 17.15 a v nedeľu na 14.00. Cena spiatočného lístka je 10 eur pre dospelého a 5 eur pre dieťa.

Vstup na festival je voľný. Všetky aktivity budú dostupné výmenou za žetóny, ktoré si návštevníci zakúpia priamo na mieste. Napríklad jazda raftingom bude stáť jeden žetón, ktorý má v prepočte hodnotu 1 eura.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vodný slalom #Jana Dukátová #Pavol a Peter Hochschornerovci