Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hirvonenov Ford vzbĺkol ako fakľa, do minúty bolo po ňom. Pozrite sa

Požiar, ktorý kompletne zničil auto Ford Fiesta fínskeho pilota Mikku Hirvonena počas talianskej rely, stál jeho tím M-Sport viac ako 400 000 libier. Škodu bezprostredne po súťaži na Sardínii vyčíslil šéf tímu Malcolm Wilson.

09.06.2014 20:04
Mikka Hirvonen Foto:
Z krásneho Fordu Fiesta zostal vrak.
debata

Hirvonenova fiesta vzplanula medzi treťou a štvrtou piatkovou rýchlostnou skúškou a počas minúty z nej zostal obhorený vrak. Plamene sa rozšírili do okolitého lesa a štart ďalšej rýchlostnej skúšky musel byť odložený o 80 minút.

„Ekonomické dôsledky to bude mať obrovské. Bavíme sa tu o sume 400 000 libier. Pretekárske autá sa nepoisťujú, takže je to veľký zásah,“ povedal pre oficiálny web majstrovstiev sveta Wilson.

„Aj keď dôjde k veľkej nehode, tak takmer všetky mechanické súčasti sú zvyčajne v pohode. Ale s tým, čo sa stalo tu, nemôžeme opäť využiť v podstate nič. Všetko je zničené, je to veľká strata,“ dodal.

Štvornásobný vicemajster sveta Hirvonen aj jeho spolujazdec Jarmo Lehtinen vyviazli z incidentu bez zranení. Záhadou pre tím zostáva, prečo k požiaru došlo.

„Mikko si myslí, že to začalo od pravého zadného kolesa. Prevezieme auto do Británie, ale rovnako si myslím, že bude ťažké z toho niečo spoznať. Leda žeby sa napríklad zlomil hriadeľ a prerazil palivovú nádrž. Potom by to bolo aj zo zničeného auta zrejmé,“ povedal šéf tímu Wilson.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rely #Mikka Hirvonen