Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rekordér Phelps opäť spoznal pocit víťazstva. V druhých pretekoch po návrate

Americký plavec a najúspešnejší olympionik všetkých čias Michael Phelps si po dhšom čase opäť vychutnal pocit víťazstva a urobil ďalší krok pri návrate do súťažných bazénov.

17.05.2014 14:06
Michael Phelps Foto: ,
Michael Phelps.
debata

V prípade 28-ročného Baltimorčana (nar. 30. júna 1985) sa tak stalo v piatok na 100 metrov motýlik na mítingu Grand Prix v Charlotte v Severnej Karolíne, kde zvíťazil časom 52,13 s. Druhý v poradí Pavel Sankovič z Bieloruska zaostal o pol tela. Phelps dosiahol v tejto disciplíne navlas rovnaký čas ako pred mesiacom na mítingu Grand Prix v Mese v Arizone (tam však skončil druhý za krajanom a veľkým rivalom Ryanom Lochtem, pozn.), čo boli jeho prvé preteky od ukončenia kariéry po OH 2012 v Londýne, kde sa lúčil ako najdekorovanejší olympionik.

„Je pekné opäť vidieť, ako vystupujem na najvyšší stupienok v nejakej súťaži či mítingu. Už uplynul nejaký čas, čo som zažil naposledy, keď pri mojom mene bolo napísané prvé miesto. Verím, že na toto prvenstvo v Charlotte nadviažem aj na ďalších podujatiach,“ uviedol Michael Phelps, s 18 zlatými medailami rekordér v počte najvzácnejších kovov na OH.

Famózny americký plavec plánuje onedlho tréningovú prípravu vo vysokej nadmorskej výške v Colorade. Predbežne je prihlásený na júnové záverečné preteky seriálu v kalifornskej Santa Clare. „Tam by som mal štartovať vo viacerých disciplínach. V Santa Clare si overím a urobím si predstavu, čo zvládne moje telo. Už sa na to veľmi teším,“ dodal Michael Phelps.

debata chyba
Viac na túto tému: #plávanie #Michael Phelps