Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čáslavská nepríde na sľub olympionikov, prekáža jej Zeman

Čestná predsedníčka Českého olympijského výboru (ČOV) Věra Čáslavská nesúhlasí s politikou prezidenta Miloša Zemana a nestretne sa s ním počas schvaľovania nominácie na zimné olympijské hry do Soči.

14.01.2014 15:26
Věra Čáslavská Foto:
Věra Čáslavská.
debata

Český olympijský výbor bude rozhodovať o výprave na svojom štvrtkovom zasadnutí. Chýbať by na ňom nemal ani prezident Zeman. Na protest proti jeho účasti Čáslavská nepríde na rokovanie na Pražský hrad.

„Moja slobodomyseľná povaha mi nedovolí, aby som navštívila súčasný hrad, z ktorého priestorov je vysielaná len negatívna energia. Z doby porevolučnej, keď som pracovala na Pražskom hrade v kancelárii prezidenta republiky Václava Havla a zažila atmosféru plnú pozitívnych myšlienok a činov, som si odniesla pokoj v duši a čistú myseľ. A tú si od človeka, ktorý nám dnes vládne, nenechám vziať,“ napísala v liste predsedovi ČOV Jiřímu Kejvalovi Čáslavská.

Sedemnásobná olympijská víťazka v športovej gymnastike v minuloročných prezidentských voľbách podporovala Karla Schwarzenberga. Informácie priniesol web iDnes.cz.

debata chyba
Viac na túto tému: #Soči #Věra Čáslavská #Soči 2014