Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vladimir Kličko chce mať Vitalijov titul späť v rodine

Titul profesionálneho majstra sveta superťažkej hmotnostnej kategórie boxerskej organizácie WBC sa možno čoskoro vráti do rodiny Kličkovcov.

18.12.2013 16:19
Vladimir Kličko Foto: ,
Vladimir Kličko.
debata

Mladší Vladimir deklaroval snahu skompletizovať svoju zbierku po tom, ako sa v pondelok vzdal titulu jeho starší brat Vitalij. „Samozrejme, že ho chcem vrátiť do späť rodiny,“ povedal pre nemecký denník Bild 37-ročný šampión organizácií WBA, IBF, WBO a IBO. Ak sa mu splní želanie, bude prvý od roku 1999 a Lennoxa Lewisa.

Právoplatný vyzývateľ Bermane Stiverne z Kanady by mal najskôr zviesť súboj o voľný opasok s niekým z americkej dvojice Chris Arreola, Deontay Wilder, následne môže do hry vstúpiť Vladimir Kličko.

Vitalij Kličko sa hodlá naplno venovať politike v rodnej krajine a už nemá v úmysle vstúpiť do ringu. V pondelok napriek tomu od WBC získal medzi povrazmi status emeritného šampióna, ktorý mu umožňuje vyzvať úradujúceho držiteľa opasku, ak by si rozmyslel svoj terajší krok s ukončením aktívnej športovej činnosti.

„Momentálne si neviem predstaviť, že by sa čosi také v budúcnosti stalo. Cítim, že ľudia na Ukrajine ma potrebujú,“ vyhlásil 42-ročný Vitalij Kličko, ktorý má bilanciu 45 víťazstiev a 2 prehry, pričom 41-krát triumfoval knokautom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vitalij Kličko #Vladimir Kličko