Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kid Kovács už má víza, na duel do San Antonia odlieta v pondelok

Najúspešnejšiemu slovenskému profesionálnemu boxerovi Tomášovi "Kidovi" Kovácsovi už nič nebráni, aby o necelý týždeň v sobotu 14. decembra nastúpil v americkom San Antoniu proti Kazachovi Beibutovi Šumenovovi a bojoval s ním o titul svetového šampióna v poloťažkej váhe prestížnych organizácií WBA a IBA.

08.12.2013 16:05
Kovacs Foto:
Tomi "Kid" Kovács (vpravo) zasahuje súpera.
debata (3)

Tridsaťšesťročnému rodákovi z Galanty (nar. 20. júna 1977) vyvstali nečakané problémy s vízami do USA, všetko sa však napokon podarilo vyriešiť.

„V Tomášovom prípade nešlo ani tak o to, že by vôbec nedostal víza do Spojených štátov amerických, ale o časové hľadisko – kedy ich dostane. Na pondelok mal totiž rezervovaný odlet do USA,“ uviedla marketingová manažérka "Tomi Kid team-u“ Petra Bohuslavská a ďalej vysvetlila: "Tomáš bol ešte v piatok predpoludním smutný, že nemá víza. Na veľvyslanectve v Bratislave sa však všetko dobre skončilo a dostal ich ešte v piatok popoludní.

„Tomáš spolu s členmi jeho tímu odcestujú podľa plánu v pondelok 9. decembra z Budapešti cez Londýn do Dallasu a odtiaľ do dejiska stretnutia San Antonia. Návrat je plánovaný po rovnakej trase, späť na Slovensku by mal byť 16. decembra,“ doplnila P. Bohuslavská.

Spomenutý súboj slovenského profiboxera proti Šumenovovi je vypísaný na 12 kôl a uskutoční sa v hale Alamodome v rámci galavečera Danger Zone. Okrem duelu „Kida“ sú naplánované aj ďalšie tri súboje, ten Kovácsov by mal byť prvý v poradí. „O blížiace sa podujatie je veľký záujem. Zápasy odvysiela v priamom prenose americká televízna stanica Showtime,“ zopakovala marketingová manažérka „Tomi Kid team-u“.

Profesionálny majster sveta v poloťažkej váhe v organizácii WBF (v decembri 2009 v Galante zdolal Keňana Samsona Onyanga) a európsky šampión v poloťažkej hmotnostnej kategórii v prestížnejšej verzii WBO (vo februári 2011 zvíťazil nad Hamzom Wanderom z Ugandy) Kovács je dosiaľ nezdolaný v profiringu: na konte má 23 víťazstiev, z toho 14 pred časovým limitom. Naposledy sa predstavil 21. júna v Galante, keď si na body poradil so svojím 24-ročným súperom Saidom Mbelwom z Tanzánie.

Šampión WBA a IBA Šumenov absolvoval v profiringu dosiaľ 14 súbojov s bilanciou 13 víťazstiev (z toho 8 k.o.) – 1 prehra. Kazašský pästiar, momentálne žijúci v Las Vegas, je od januára 2010 šampiónom WBA, odkedy si majstrovský opasok udržal v ďalších troch dueloch. Naposledy stál v súťažnom ringu v júni 2012.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #box #Tomáš "Kid" Kovács #WBA