Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štefečeková ide na svadbu do Indie

Posledné veľké preteky, záverečný výstrel a potom už len oddych po náročnej a úspešnej sezóne. Strelkyňu Zuzanu Štefečekovú čaká v slovinskom Pragersku finále Svetového pohára v brokových disciplínach.

22.09.2012 08:00
Zuzana Štefečeková Foto: ,
Zuzana Štefečeková.
debata

„Od olympiády som absolvovala asi päť tréningov a ešte majstrovstvá Slovenska,“ uviedla strieborná trapistka z Londýna. Vo finále Svetového pohára strieľala už ako šestnásťročná. Raz (v roku 2004 práve v Pragersku) toto podujatie vyhrala, dvakrát (v roku 2006 v Granade a v roku 2009 v Pekingu) bola druhá. Na strelnici bude mať jedenásť súperiek.

Po pretekoch v Slovinsku načas odloží pušku a vyrazí do sveta. „Rada by som vyrazila na dovolenku k moru. Po olympiáde som ešte nemala na ňu čas. Láka ma Kuba alebo Egypt. A ešte sa chystám do Indie. Strelec Zoravar Singh Sandhu ma pozval na svadbu. Potrvá týždeň a zabávať sa má na nej šesťsto hostí,“ prezradila rodáčka z Nitry.

Ďalšia ďaleká cesta ju možno čaká v zime. „Chcela by som sa pozrieť do Ugandy, uvidím, či mi to vyjde " povedala Štefečeková, ktorá si cez internet adoptovala päťročné ugandské dievčatko. Malej Ruth posiela peniaze na školu a na stravu, venovala jej aj jedno zo svojich olympijských tričiek. "Vyzerá v ňom akoby mala oblečené šaty, ale hlavné je, že ju potešilo,“ dodala strelkyňa.

**  Barteková nastúpi v pondelok**

Okrem Zuzany Štefečekovej v trape bude mať Slovensko zastúpenie vo finále Svetového pohára ešte v skeete žien. Bronzová z Londýna Danka Barteková nastúpi na strelnicu v pondelok. „Veľmi rada by som sa dostala do finále. Uvedomujem si, že mám za sebou toho veľa, cítim sa už unavená, preto sa budem zameriavať najmä na techniku,“ uviedla novozvolená členka MOV. V desiatke, ktorá bude páliť na asfaltové holuby, chýba olympijská víťazka Kimberly Rhodová z USA. „Jej absencia zníži kvalitu súťaže, ale zároveň dáva väčšiu šancu ostatným skeetarkam,“ dodala Barteková.

debata chyba