Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Turf-gala nemá vyloženého favorita

Vyrovnanosť, dramatickosť a kvalita. To všetko sľubuje nedeľňajšie dostihové popoludnie - 34. ročník Turf-gala. Prvý vrchol turfovej sezóny s deviatimi dostihmi ponúka zaujímavý program.

01.06.2012 10:00
dostihy ilustračná Foto:
Ilustračná snímka.
debata

Jeho magnetom bude 29. ročník Veľkej ceny Slovenska (rovina, Graded 3, 2400 m, pre 4-ročné a staršie kone, dotácia 26 000 eur).

Hlavné dostihy sa v bratislavskom Starom háji uskutočnia s viacerými hviezdami, ale bez vyloženého favorita. Medzi dvanástimi prihlásenými bude slovenskou nádejou Shamal Sally trénerky Zuzany Kubovičovej zo senickej stajne OMS Vladimíra Levárskeho a Petra Šimečka. A to aj napriek tomu, že kobyla, ktorú bude sedlať džokej Zdenko Šmida, tento rok neabsolvovala ešte ani jedny preteky. „Jej hendikepom môže byť nerozbehanosť. Majiteľka však tvrdí, že by s tým nemal byť problém,“ uviedol vo štvrtok riaditeľ bratislavského Závodiska Marián Šurda. S rovnakou situáciou sa dokázala vyrovnať aj vlani, keď bez rozcvičky triumfovala vo významnej maďarskej Milleniumi Díj.

Jej najvážnejším súperom bude zrejme lanský maďarský „Kôň roka“ Ostinato, ktorý nedávno vyhral Milleniumi Díj. Preferovanú trojicu dopĺňa spoľahlivý poľský Iwonicz, vlani tretí v domácom hendikepe trojročných.

„Obsadenie signalizuje kvalitné a dramatické dostihy, ktoré by sa mali odohrávať v optimálnom počasí,“ pokračoval Marián Šurda. ,„Na štart sa postavia aj dobré kone z domáceho tréningu. Napríklad prvá dáma slovenských dostihov Zuzana Kubovičová ich prihlásila hneď osem, verím teda, že minimálne raz či dvakrát zanie aj slovenská hymna,“ vyslovil prianie.

Dostihové popoludnie v Starom háji – začína sa o 14.00 – spestrí aj bohatý kultúrno-spoločenský program pre rodiny s deťmi. Tradičnými ťahákmi budú súťaž o najkrajší dámsky klobúk a tombola. Návštevníkom sa v troch exhibičných vystúpeniach predstaví aj 52-násobný majster sveta v bojových umeniach Košičan Roman Volák.

debata chyba