Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvojnásobná najlepšia volejbalistka SR Biksadská ukončila kariéru

Bývalá kapitánka slovenskej volejbalovej reprezentácie Petronela Biksadská sa rozhodla definitívne ukončiť aktívnu hráčsku činnosť. Rodáčka z Malaciek síce oslávi o dva týždne v októbri len 28 rokov, napriek tomu však už nemá záujem ďalej pokračovať v úspešnej kariére. Jej verdikt sa zrodil po tom, ako v auguste tohto roka skončil profesionálny ženský volejbal v Senici, kde chcela Biksadská hrávať v sezóne 2010/2011.

18.09.2010 09:55
Petronela Biksadská Foto:
Kapitánka slovenských volejbalistiek Petronela Biksadská po návrate z úspešnej kvalifikácie ME.
debata

„Už po minulom ročníku som bola rozhodnutá, že okrem volejbalu chcem aj pracovať. Vážne zranenie ramena dosť zmenilo moje zmýšľanie, začala som viac uvažovať nad tým, čo so mnou bude, keď raz skončím s volejbalom. V Senici som dostala možnosť robiť oboje, teda hrať a popri tom aj podnikať. Potom však Senica ´padla´ a ja som si uvedomila, že už nechcem ísť hrávať nikam. Mala som aj ponuky, ale s nikým som nič neriešila,“ povedalaSITA 27-ročná teraz už bývalá smečiarka. Priznala, že hoci vek na profesionálny volejbal by ešte určite mala, rozhodnutie je nemenné.

„Cítila som, že už to nie je to pravé orechové. Navyše som zistila, že takéto rozhodnutie vôbec nesúvisí s vekom. Je to o pocitoch,“ pokračovala.

Dvojnásobná účastníčka majstrovstiev Európy (2003 a 2007) sa prednedávnom spolu s kamarátkou – volejbalistkou pustila do zaujímavého biznisu – zaoberajú sa distribúciou a predajom sedacích vakov. „Je to skôr o tom, aby som získala v tejto oblasti nejaké skúsenosti. Uvedomujem si, že veľké peniaze z toho nemôžeme očakávať. Dali sme si však už vyrobiť aj vlastnú kolekciu, ktorá by sa mala dostať na trh pravdepodobne v novembri tohto roka, teda tesne pred Vianocami,“ objasnila svoju aktuálnu podnikateľskú činnosť sympatická volejbalistka.

Medzi Biksadskej najväčšie úspechy patria dva tituly majsterky Slovenska v drese Senice (2006 a 2007) a tiež dvojnásobný triumf v ankete o najlepšiu volejbalistku SR v rokoch 2007 a 2008. Bývalá kapitánka slovenského národného tímu, ktorá si najcennejší dres obliekala v rokoch 2002 – 2009, pôsobila okrem Senice aj v českom Olomouci a tureckom klube Karsiyaka Izmir. Volejbalu sa venovala od 11 rokov.

„Čo mi bude najviac chýbať? Určite tie emócie, ktoré vo mne boli po každom vyhratom zápase či úspešnom smeči. Keď človek vyhrá dôležité stretnutie, je to akoby sa vtedy vznášal v oblakoch. Aj teraz si často zaspomínam na viaceré úspechy, ktoré som dosiahla. Ale že by som mala potrebu si zatrénovať alebo tak, to nie. Brzdí ma aj rameno, ktoré už nikdy nebude v takom stave ako pred operáciou. Pokiaľ ho nemám veľmi dobre rozcvičené, začne ma to bolieť po jednom údere. A to už rozhodne nie je ono,“ dodala Petronela Biksadská.

debata chyba