Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezdam NBA tieklo v Riu do topánok. Srbi ich takmer zdolali

Keď americkí basketbalisti odštartovali piatkový duel na olympijskách hrách v Riu de Janeiro proti Srbom 9-bodovou šnúrou a v 8. min viedli 27:9, málokto mohol tušiť, že v Brazílii sa napokon zrodí ich dosiaľ najtesnejšie víťazstvo v základnej A-skupine turnaja.

13.08.2016 08:28
USA, basketbal, Rio Foto: ,
Momentka zo zápasu USA proti Srbsku.
debata

Úradujúci vicemajstri sveta síce v dueli ani raz neviedli, ale celú záverečnú štvrtinu nedovolili obhajcom olympijského zlata odskočiť na dvojciferný rozdiel a napokon im podľahli iba 91:94.

„Hrali skutočne dobre, dvadsať sekúnd hľadali v útoku možnosti na čo najlepšie zakončenie. Na to musíme vedieť lepšie reagovať. Predviedli kolektívny basketbal, dostávali sa k otvoreným strelám. Ich dvaja pivoti nám dali 43 bodov. Blahoželám im ku skutočne vynikajúcemu výkonu. Vyhrali sme zápas proti skvele hrajúcemu tímu. Musíme sa poučiť a ísť ďalej. Myslím si, že vieme hrať lepšie,“ citoval web USA Basketball amerického kouča Mika Krzyzewského.

V srbskom drese sa zaskvel 21-ročný center Denveru v NBA Nikola Jokič, autor 25 bodov; Miloš Teodosič a Miroslav Raduljica ich pridali po osemnásť. „Sme mužstvo, čo sa nikdy nevzdáva a aj dnes to ukázalo. V treťom zápase po sebe sme však zle začali a najmä proti tímu ako Spojené štáty je veľmi ťažké vrátiť sa do boja o víťazstvo, keď v úvode zaostávate o desať či pätnásť bodov,“ citovala AP stredného rozohrávača Teodosiča z CSKA Moskva.

Srbi po úvodnom víťazstve nad Venezuelčanmi trikrát prehrali – s Austrálčanmi, Francúzmi a teraz Američanmi. V pondelok 15. augusta nastúpia proti Číňanom. USA sú s bilanciou 4–0 na čele A-skupiny, odkiaľ už majú istý postup do štvrťfinále aj Austrália a Francúzsko.

Výsledok piatkového stretnutia basketbalového turnaja mužov na Hrách XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro:

USA – Srbsko 94:91 (27:15, 23:26, 22:21, 22:29)
Najviac bodov: Irving 15, D. Jordan 13, C. Anthony, Durant a P. George po 12 – Jokič 25, Raduljica a Teodosič (4 trojky) po 18, S. Markovič 12
TH: 42/33 – 25/19, fauly: 25 – 32, trojky: 7 – 10

debata chyba
Viac na túto tému: #Rio 2016