Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Čas na kritiku. Slováci už neclonia ani pred svojím brankárom

Ak sa slovenskí hokejisti mohli dva mesiace viesť na vlne olympijskej eufórie, užívať si slávu a pozitívne titulky, mali by zniesť aj štipku kritiky.

19.05.2022 11:20
Timo Meier Foto: ,
Švajčiar Timo Meier ohrozuje slovenského brankára Adama Húsku. Vpravo je Adam Jánošík.
debata (10)

Po zápase so Švajčiarskom si ju určite zaslúžia.

Mizerná streľba, tragické presilovky a žiadne clonenie pred brankárom. Tentoraz už ani pred vlastným. Keď sa po prehre 1:5 proti Kanade Juraj Slafkovský „posťažoval“, že pánbožko to asi takto chcel, na ktorú inštanciu sa majú odvolať Švajčiari?

Vyhrali síce 5:3, ak by však hokejový pánbožko naozaj existoval, po prvej tretine by bolo vybavené – 4:0 a dovidenia!

Fínsko šport MS2022 Hokej šport A Slovensko Švajčiarsko Čítajte aj Takto to ďalej nejde, zhodli sa hráči. Niečo si teraz povieme

Na rovinu: Švajčiari sú excelentní, na šampionáte majú azda najlepší výber v histórii. Pokojne môže bojovať o zlato. V stredu večer sa však Tatarovi a spol. akoby núkal. Sprava aj zľava.

Robil všetko možné aj nemožné, len aby Slováci mali šancu. Napokon, daroval im až jedenásť presilových hier. A výsledok? Nula bodov.

Pardon, jeden inkasovaný gól…

Ramsay od začiatku turnaja opakuje to isté: „Rýchlo, agresívne, bez špekulovania. Strieľať, cloniť a dorážať.“

Všetko to, čo fungovalo v Pekingu, hráči nevedia preniesť na helsinský ľad. V tejto chvíli to už nie je o tréneroch, je to na kabíne. Na jej lídroch, ak tam nejakí sú.

Všetko je možné. Aj to, že o týždeň, po prípadnom štvrťfinále, tento text vyznie ako znôška zbytočných slov. Situácia je totiž taká, že Slovákom zrejme postačí, ak v utorok, v poslednom zápase skupinovej časti, zdolajú Dánov.

A turnaj sa pre nich opäť len začne. To všetko za predpokladu dvoch povinných triumfov – v piatok s Kazachmi a v sobotu proti Talianom.

Ramsayho družinu na šampionáte zatiaľ nikto neodpisuje. Ale – prinajlepšom – stagnuje. Na konci prvého týždňa MS to je veľmi zlý signál.

Zápas Švajčiarsko - Slovensko v obrazoch Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Fanúšičky Švajčiarska a Slovenska pózujú počas...

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #švajčiarski hokejisti #MS 2022 v hokeji