Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čas na kritiku. Slováci už neclonia ani pred svojím brankárom

Ak sa slovenskí hokejisti mohli dva mesiace viesť na vlne olympijskej eufórie, užívať si slávu a pozitívne titulky, mali by zniesť aj štipku kritiky.

19.05.2022 11:20
Timo Meier Foto: ,
Švajčiar Timo Meier ohrozuje slovenského brankára Adama Húsku. Vpravo je Adam Jánošík.
debata (10)

Po zápase so Švajčiarskom si ju určite zaslúžia.

Mizerná streľba, tragické presilovky a žiadne clonenie pred brankárom. Tentoraz už ani pred vlastným. Keď sa po prehre 1:5 proti Kanade Juraj Slafkovský „posťažoval“, že pánbožko to asi takto chcel, na ktorú inštanciu sa majú odvolať Švajčiari?

Vyhrali síce 5:3, ak by však hokejový pánbožko naozaj existoval, po prvej tretine by bolo vybavené – 4:0 a dovidenia!

Fínsko šport MS2022 Hokej šport A Slovensko Švajčiarsko Čítajte aj Takto to ďalej nejde, zhodli sa hráči. Niečo si teraz povieme

Na rovinu: Švajčiari sú excelentní, na šampionáte majú azda najlepší výber v histórii. Pokojne môže bojovať o zlato. V stredu večer sa však Tatarovi a spol. akoby núkal. Sprava aj zľava.

Robil všetko možné aj nemožné, len aby Slováci mali šancu. Napokon, daroval im až jedenásť presilových hier. A výsledok? Nula bodov.

Pardon, jeden inkasovaný gól…

Ramsay od začiatku turnaja opakuje to isté: „Rýchlo, agresívne, bez špekulovania. Strieľať, cloniť a dorážať.“

Všetko to, čo fungovalo v Pekingu, hráči nevedia preniesť na helsinský ľad. V tejto chvíli to už nie je o tréneroch, je to na kabíne. Na jej lídroch, ak tam nejakí sú.

Všetko je možné. Aj to, že o týždeň, po prípadnom štvrťfinále, tento text vyznie ako znôška zbytočných slov. Situácia je totiž taká, že Slovákom zrejme postačí, ak v utorok, v poslednom zápase skupinovej časti, zdolajú Dánov.

A turnaj sa pre nich opäť len začne. To všetko za predpokladu dvoch povinných triumfov – v piatok s Kazachmi a v sobotu proti Talianom.

Ramsayho družinu na šampionáte zatiaľ nikto neodpisuje. Ale – prinajlepšom – stagnuje. Na konci prvého týždňa MS to je veľmi zlý signál.

Zápas Švajčiarsko - Slovensko v obrazoch Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Fanúšičky Švajčiarska a Slovenska pózujú počas...

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #švajčiarski hokejisti #MS 2022 v hokeji