Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Takto to ďalej nejde, zhodli sa hráči. Niečo si teraz povieme

Tretia prehra v rade. Po najhoršom výkone na turnaji. A ak by súper kruto trestal všetky slovenské chyby, mohlo byť aj oveľa horšie.

19.05.2022 00:04
Fínsko šport MS2022 Hokej šport A Slovensko... Foto: ,
Sklamaní slovenskí hokejisti po prehre so Švajčiarmi.
debata (4)

Hokejoví reprezentanti prehrali so Švajčiarskom pomerne tesne 3:5. Na ľade však boli o triedu slabším tímom. Ak by po úvodnej tretine prehrávali 0:3, nikto by nemohol povedať ani mäkké f.

„Bola to najhoršia tretina na turnaji. Takto sa hrať nedá,“ vravel sklamane Róbert Lantoši.

Švajčiari vybehli na Slovákov neuveriteľným spôsobom. Najprv po 20 sekundách faulovali a následne v oslabení skórovali. Nebolo to poslednýkrát, čo sa obrana pred Helvétmi doslova rozostúpila.

„Je tam veľký chtič, každý chce urobiť to najlepšie a nakoniec z toho vznikajú nedobré veci. Azda sme málo uvoľnení,“ dumal najrýchlejší muž v Ramsayho zostave.

Fínsko šport MS2022 Hokej šport A Slovensko Švajčiarsko Čítajte viac Žiadne výhovorky. Prehru beriem na seba, kajal sa Ramsay

A pritom to bol deň, kedy boli Švajčiari zrelí na poriadny hokejový trest. Slovákom dopriali až jedenásť presilových hier, dokonca aj v početnej výhode o dvoch hráčov. Nič to však nebolo platné, Tomáš Tatar a spol. boli totálne bezzubí.

„Sme neefektívni. Mali sme veľa presiloviek a nedokázali sme ich využiť. Dokonca ani 5 na 3. Treba nájsť cestu ako dávať viac gólov, lebo takto to ďalej nejde,“ doplnil Lantoši.

Juraj Slafkovský sa vo štvrtom zápase na svetovom šampionáte presadil prvýkrát. V druhej tretine bombou prepálil švajčiarskeho gólmana. Bola to jedna z dvoch striel, ktorú Slováci naňho za dvadsať minút vyslali.

„Chýbala streľba a kto nestrieľa, nedá gól,“ hodnotil duel 18-ročný Košičan.

Jeden gól spravil, druhý však zavinil. Keď sa švajčiarsky hráč vracal z trestnej lavice, stratil v strednom pásme puk a nabil súperovi. Timo Meier, hviezda San Jose Sharks, sa nemýlil.

„To je taká smola, že sa to stane raz za sto rokov,“ akoby si nepripúšťal vinu.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Komplikácia. Slováci nezvládli presilovky a podľahli aj Švajčiarom

Martin Fehérváry absolvoval v Helsinkách premiéru. Potvrdil, že sa po náročnom presune spoza oceánu fyzicky necítil najlepšie, ale vyhovárať sa nechcel. Pravda, výkon Slovenska ho sklamal.

„Nebolo to podľa našich predstáv, toto musí byť lepšie. Mám pocit, že trošku sme boli v strese,“ hľadal dôvody občas až katastrofálneho výkonu.

Hoci má iba 22 rokov, už patrí medzi lídrov tímu. Okrem Tatara je jediným hráčom, ktorý prišiel do mužstva z profiligy.

Zápas Švajčiarsko - Slovensko v obrazoch Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Fanúšičky Švajčiarska a Slovenska pózujú počas...

Pripúšťa, že mužstvo si možno bude musieť spolu sadnúť. Mimochodom, stalo sa to a v Pekingu po druhom zápase. Vtedy to pomohlo.

„Budeme sa musieť dať dokopy. Niečo si povieme. Bude to potom lepšie,“ vravel pred novinármi.

Slovensko má vo štvrtok deň voľna, v piatok ho čaká Kazachstan a v sobotu Taliansko. Mužstvá, s ktorými by si malo poradiť. O tom, či postúpi do štvrťfinále, sa pravdepodobne rozhodne až v záverečný deň skupinovej fázy. Ramsayho družina vyzve v utorok Dánsko.


Standings provided by SofaScore LiveScore
4 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Róbert Lantoši #Juraj Slafkovský #MS 2022 v hokeji #Helsinki 2022