Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Ramsay dal Slovákom svoje duševné vlastníctvo. Baranidlo úspechu

Slovensko - Švédsko 4:0. V zápase o 3. miesto. Na olympijskom turnaji. Tri vety, nad ktorými by nám donedávna poriadne hrali kútiky.

20.02.2022 08:01
Craig Ramsay, Juraj Slafkovský, Miloš Roman Foto: ,
Craig Ramsay, Juraj Slafkovský a Miloš Roman sa tešia z bronzu.
debata (58)
VIDEO: Pozrite si, ako dopadol tréner Craig Ramsay počas oslavy víťazstva
Video

Stalo sa. Nie je to žiadny šok, za hru, akú slovenskí hokejisti ukázali v Pekingu, si nič menej ako medailu nezaslúžili.

Čo znamená pre Slovensko? Aj napriek matnejšiemu lesku aspoň toľko, ako lyžiarske zlato Petry Vlhovej. Pri všetkej úcte, s vedomím, koľko fyzického i mentálneho úsilia Liptáčka do výsledku vložila, od nej sa úspech očakával.

Hokejistom sme príliš neverili. Tí najväčší optimisti maximálne dúfali.

Že to nebol turnaj s najlepšími hráčmi sveta, bolo povedané stokrát. Tušíme, že proti absolútnej špičke by Slováci na medailu najskôr nemali. To však nie je podstatné.

kolaz Čítajte viac Žiadny betón hokej, hrali sme aktívne. Experti hodnotia úspech

Reprezentácia odohrala výborný turnaj. V každom zápase súpera prestrieľala, šla za víťazstvom. Nečakala, čo súper, ale súper čakal, čo Slováci.

Kredit patrí Miroslavovi Šatanovi. Za to, že priviedol Craiga Ramsayho. To on ich naučil hrať poctivý, ale odvážny hokej. Dozadu musíš, no dopredu tiež. Aj hráči z prvého útoku musia brániť a tí zo štvrtého tiež strieľať góly. Tak nejak to na začiatku skúsený Kanaďan povedal, všakže?

Ramsayho počas hráčskej kariéry prezývali „Rammer“. V preklade baranidlo. Zámorskí fanúšikovia si ho pamätajú ako jedného z najlepšie brániacich útočníkov sveta. Pritom osem rokov po sebe dal v NHL dvadsať a viac gólov.

Toto sú najvzácnejší hráči. Takí, ktorí príliš nevytŕčajú, no obetujú sa. Ramsay mal takých v Pekingu za fúru.

Juraja Slafkovského presvedčil, že je rodený kanonier. Hráčov z extraligy, že aj oni majú na to. Celý slovenský tím, aby sa poriadne zaprel. Tak, ako to kedysi robil on sám.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Nie je to Američan, ale po tomto môže byť Slafkovský draftová jednotka

„Láka ma vrátiť slovenský hokej tam, kde bol pred niekoľkými sezónami,“ povedal pred viac ako štyrmi rokmi, keď prvýkrát prišiel do Bratislavy.

Načrtol cestu, následne po nej spolu s mužstvom vykročil a v sobotu – hoci vieme, že tím povedie aj na májových MS v Helsinkách – zavŕšil.

Ramsay čoskoro odíde, no jeho baranidlo musí zostať. Pre túto generáciu je duševným vlastníctvom. A hokejovému Slovensku náramne sekne.

ZOH: Bronzová radosť slovenských hokejistov Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Bronzový slovenský tím zo ZOH v Pekingu.

© Autorské práva vyhradené

58 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #ZOH 2022 #Craig Ramsay #Peking 2022 #hokejový turnaj v Pekingu