Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po Sennovom pohrebe si podal Schumachera, ktorý mu drsný titulok neodpustil. Veterán z padoku vyriekol o legende smutné slová

Medzi aktívnymi novinármi vo formule 1 sotva nájdete ostrieľanejšiu postavu ako Roger Benoit.

05.09.2023 06:35
Michael Schumacher Foto:
Michael Schumacher v žltej kombinéze Benettonu a jeho rival Ayrton Senna v marci 1993.
debata

Sedemdesiatšty­riročný Švajčiar sa v padoku kráľovnej motoršportu pohybuje dlhé desaťročia. Nechýbal ani pri debute sedemnásobného majstra sveta Michaela Schumachera medzi pretekárskou elitou v roku 1991.

Vytvorili si blízky vzťah, no prešli si aj turbulentným obdobím. Schumacher Benoitovi podaroval žlté kombinézy tímu Benetton. Konkrétne išlo o model, ktorý mal jazdec na sebe pri svojom premiérovom víťazstve v F1 na Veľkej cene Belgicka 1992.

737413960 Čítajte aj Cenná rada od slávneho otca. Neber priezvisko Schumacher ako príťaž, radí Michael talentovanému Mickovi

„Je to tak. Narazil som na Schumiho a Wiliho Webera (jeho manažéra) a povedal som, že by som rád vlastnil také kombinézy. Následne som ich dostal ako darček po Schumacherovom prvom triumfe,“ cituje Benoita Grandprix.com.

Na jubilejnej 400. veľkej cene reportéra v Hockenheime 1998 ho čakalo nečakané prekvapenie. Za obrovskú tortu, z ktorej vyskočila „pôvabná dáma“, zaplatili Schumacher a vtedajší šéf F1 Bernie Ecclestone.

Od nemeckého pretekára však dostal aj iný darček – červenú mikinu Ferrari. Obliekol si ju do jednej talkshow, čo sa nepáčilo Norbertovi Haugovi z konkurenčného McLarenu.

„Nahnevaný Haug si ma zavolal a tvrdil, že nemôžem byť objektívny, keď som mal na sebe mikinu Ferrari,“ spomína žurnalista.

Ten odtajnil aj situácie, keď to medzi ním a Schumacherom škrípalo. Nemca skritizoval napríklad za to, že sa nezúčastnil na pohrebe Ayrtona Sennu. „Alebo mi povedal, že mi nikdy neodpustí titulok Schummel-Schumi (podvodník Schumi).“

Istý čas sa spolu nerozprávali.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mick Schumacher #Roger Benoit